Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slovácko po dvou prohrách bodovalo, ale ztratilo vedení proti Liberci

Liberec – Fotbalisté Slovanu sice v poločase prohrávali o dva góly, nicméně nakonec přece jen dokázali v utkání se Slováckem vybojovat bod. V domácím prostředí tak neprohráli již 13 utkání. Slovácko zase dokázalo zastavit špatnou formu z období před reprezentační přestávkou, kdy prohrálo dva zápasy v řadě.

Utkání Liberec - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Slovácko po velmi dobrém vstupu do ligy prohrálo poslední dva zápasy, ale v Liberci znovu prokázalo svou dobrou produktivitu. To Liberec dlouho potvrzoval, že až na vydařené utkání s Ostravou (6:0) se v útoku trápí. Nejprve neuspěl reprezentant Šural, který prováhal dobrou příležitost na zakončení. Následně Fleišman v další dobré pozici mířil jen těsně vedle.

Ve třicáté minutě udeřilo na druhé straně. Centr z pravé strany sklepl Kalouda za sebe na nabíhajícího Šumulikoského, který vypálil z voleje a střelou z 25 metrů poslal míč do bližší šibenice. Zaznamenal druhou trefu v sezoně a čtvrtou v kariéře v české lize. Předchozí dva góly dal už v roce 2003. Zaskočený Liberec vzápětí propadl v obraně a Kalouda samostatný únik z pravé strany zakončil přesnou střelou k tyči.

Liberec se snažil o rychlou odpověď, ale Pavelka si míč moc předkopl a Hadaščok po Frýdkově centru nedokázal zblízka usměrnit míč do branky. Největší šanci měl krátce po změně stran Pavelka, který šel sám na Heču, ale váhal se zakončením a nakonec napálil jen brankáře.

Rozhodnuto mohlo být v 59. minutě, kdy liberecký gólman vyběhl mimo vápno, ale při snaze o odkop minul míč, který mu sebral Diviš. Ještě než útočník Slovácka mohl zamířit do prázdné branky, šanci mu dobrým zákrokem zmařil obránce Mudra.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Slovácko

Liberec to nakoplo k ještě většímu tlaku. Šural trefil tyč, po rohu Pokorný nastřelil břevno, od kterého se míč odrazil do vzduchu, Delarge vyhrál souboj s Kaloudou i brankářem Hečou a hlavou dostal míč do branky.

Na druhé straně trefil konstrukci branky i Kalouda. Přišel protiútok, Ďubek uvolnil Pavelku, který se po promarněných šancích dočkal gólu a i díky teči skluzujícího obránce srovnal. V těchto chvílích se hrál hodně ofenzivní fotbal. Slovácko nevyužilo dva nadějné brejky, Liberci nebyl kvůli ofsajdu uznán Frýdkův gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberecký Pavelka: Remízama se nahoru neprokoušeme

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 2:2 (0:2)

Branky: 67. Delarge, 71. Pavelka - 30. Šumulikoski, 32. Kalouda. Rozhodčí: Paták - Moláček, Mokrusch. ŽK: Ďubek - Diviš, Šimko, Došek, Kuncl. Diváci: 3802.

Liberec: Kolář - Coufal (46. Mudra), Pokorný, Pimpara, Fleišman - Pavelka, Obročník - Hadaščok (60. Delarge), Ďubek, Frýdek (82. Hamulák) - Šural. Trenér: Slovák.
Slovácko: Heča - Kuncl, Rada, Břečka, Šimko - Šumulikoski - Diviš (89. Galuška), Kalouda (82. Trávník), Havlík (73. Valenta), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Samuel Slovák (trenér Liberce): "Slovácko bylo v první půli lepší. Nám se nedařilo pokrývat Doška, který zapojoval do hry jejich křídla. Soupeř dal ze dvou akcí dva góly a dostali jsme se do problémů. Jsem ale rád, že jsme se s tím vyrovnali a dokázali zápas srovnat. Ve druhé půli jsme byli jasně lepším týmem a mohli jsme to i otočit, kdybychom některé šance dotáhli a měli více štěstí. Škoda té první půle."
Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Byl to nadstandardní zápas, hodně zajímavý pro diváka, ale nervující pro trenéry. Dobře jsme ho rozehráli, byli jsme efektivní, zatímco domácí měli i smůlu. Chtěli jsme hrát od půlky na brejky a vytěžili jsme z toho dva góly. Ve druhé půli jsme ale zbytečně zalezli a bohužel po skrumáži před brankou jsme nezvládli jednu situaci. Pak jsme mohli jít do vedení 3:1, ale nedali jsme šance a domácí srovnali. Hrálo se nahoru dolu, oba celky tam měly několik nedotažených akcí. Před zápasem bych remízu 2:2 bral, teď ale ve mě zůstává pocit, že jsme měli na vítězství." 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články