Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň jde na Liberec, může se odpoutat v čele tabulky

Liberec – Tříbodový náskok na čele tabulky si mohou vytvořit fotbalisté Plzně. V sedmém kole zaváhali jejich největší konkurenti ze Sparty a Slavie, ale ani Viktorii nečeká jednoduchý úkol. O vítězství bude bojovat na půdě Liberce, jenž naposledy rozstřílel Baník výsledkem 6:0. Pořad Studio fotbal začíná v 18:40, přímý přenos duelu Liberec – Plzeň můžete sledovat od 19:00 na ČT sport. 

Záložník Plzně Milan Petržela slaví branku v síti Liberce
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Plzeň vstupuje do souboje v roli jednoznačného favorita, zatímco Liberci vstup do sezony nevyšel a aktuálně je až na 12. příčce, Plzeň i přesto, že v průběhu podzimu měnila trenéry, zatím poctivě sbírá ligové body a vede tabulku Synot ligy.

Navíc v Liberci v ligové soutěži šestkrát za sebou neprohrála a naposledy pod Ještědem padla před sedmi lety. Z posledních devíti vzájemných ligových utkání zvítězil Liberec jedinkrát a poslední duel dokonce skončil debaklem Liberce 0:6.

"Těžko se můžeme zříci role favorita, jednak vedeme tabulku a hráči v minulosti už dokázali velké věci. Tuto roli z nás nikdo nesejme. Chceme vyhrát, osobně ale cítím před soupeřem velkou pokoru. Liberec může počítat s podporou domácího publika, z tohoto hlediska se do jisté míry role smazávají," pronesl plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Slovan sezonu načal neslavně, nedařilo se mu ani v lize ani v předkole Evropské ligy, začal se před reprezentační pauzou dostávat do formy, když nejprve remizoval na půdě silných Teplic a v minulém kole rozstřílel Ostravu rekordně 6:0. Byla to jeho první výhra v ligové sezoně.

"Liberec je na vzestupu. Přišli noví trenéři, první nestabilní stav mužstva po změnách je za nimi a tým v současné době vykazuje progres. Liberec je kvůli tomu nebezpečným soupeřem," podotkl Koubek.

Zatímco Plzeň v reprezentační přestávce nehrála, Liberec zvítězil v Poháru České pošty v Ústí nad Labem 3:0. "Plzni se povedlo vybudovat silný tým, plný velmi dobrých hráčů s řadou zkušeností z evropských pohárů. Čeká nás nesmírně těžký soupeř, ale my máme za sebou vítězství v lize i v poháru a s jídlem roste chuť. Škoda jen, že ty výhry nepřišly už dřív, protože jsme hráli dobře už v Teplicích," řekl trenér Liberce Samuel Slovák. 

Slovan Liberec (12.) - Viktoria Plzeň

Bilance: 34 16-10-8 44:36.

Předpokládané sestavy:
Liberec: O. Kolář - Coufal, Pimpara, Karišik, Fleišman - Obročník - Hadaščok, Pavelka, Ďubek, Frýdek - Šural
P
lzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela, D. Kolář, Pilař - Chramosta.

Absence: M. Jarolím, Pokorný, Sackey (všichni zranění) - Rajtoral, Chrien (oba zranění), Čišovský, Horváth (oba nejistý start)

Zajímavosti:
- jde o první pondělní dohrávku v sezoně
- půjde o souboj dvou týmů, které v minulé sezoně došly až do jarní části Evropské ligy, v tomto ročníku ale vypadly už ve 3. předkole
- Liberec doma v lize Plzeň 6x za sebou neporazil, naposledy před 7 lety
- z posledních 9 vzájemných ligových zápasů vyhrál Liberec jediný
- jarní debakl 0:6 v Plzni byl pro Liberec jednou ze 2 nejvyšších porážek v samostatné ligové historii
- Liberec v minulém kole rozdrtil Ostravu 6:0 a dočkal se první výhry v nové ligové sezoně
- Liberec ve 3 domácích zápasech ligové sezony ani jednou neinkasoval a celkem v nejvyšší soutěži neprohrál na svém hřišti už 10 utkání
- Liberec v reprezentační přestávce zvítězil v domácím poháru v Ústí nad Labem 3:0, Plzeň nehrála
- Plzeň prohrála jediné z posledních 8 venkovních ligových utkání
- Plzeň má s 15 góly nejlepší útok v lize
- liberečtí Mudra a M. Jarolím hrávali v Plzni, brankář Viktorie Bolek zase působil v Liberci 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články