Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Sparta vyráží obrat Teplice o neporazitelnost, Dukla s Bohemians sehraje pražské derby

Praha - Nabitým sobotním programem pokračuje nejvyšší česká fotbalová soutěž. Představí se hned dvanáct ze šestnácti týmů Synot ligy, mezi nimi i mistrovská Sparta, která zavítá do Teplic. Na Stínadlech tak dojde k repríze jediného utkání, které Letenští v loňské sezoně prohráli. Utkání můžete sledovat od 20:00 v přímém přenosu na ČT sport.

Sparta bude mít na severu Čech spoustu motivace k tomu, aby uspěla. Jednak jde primárně o to, že klub již letos v lize prohrál dvakrát a nyní bude chtít napravit cestu za obhajobou titulu. Sparťané se však díky domácí výhře nad Zwolle, která je nasměrovala do základní skupiny Evropské ligy, výkonnostně odlepili ode dna a následně porazili Jablonec.

Téměř polovina sparťanské základní sestavy pak odehrála také reprezentační utkání s Nizozemskem, které český národní tým porazil 2:1. Letenští zároveň Na Stínadlech odehrají generálku na úvodní utkání základní skupiny Evropské ligy v Neapoli. A Sparta má svému soupeři co vracet, po vyhroceném utkání v závěru loňského jara si totiž na severu Čech mohl zajistit s předstihem titul a udržet neporazitelnost, nakonec však odjel s prohrou 1:3.

Nyní je situace poněkud opačná - jediným doposud neporaženým týmem v lize zůstávají Severočeši. "Teplice odstartovaly do sezony dobře a zejména na domácím hřišti jsou velmi nebezpečné. Mají v týmu velmi šikovné ofenzivní hráče tmavé pleti, navíc si myslím, že s dobrými výsledky v úvodu sezony se jim zvedlo sebevědomí," řekl sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

Oběma soupeřům v přípravě chyběli reprezentanti. Zatímco Teplice ale postrádaly jen tři fotbalisty, Sparta měla u národních A-týmů nebo jednadvacítek hned osm hráčů. "Vždycky je lepší, když tým trénuje pohromadě, u Sparty to teď ale může vyvážit velké sebevědomí, které hráčům dodala výhra nad Nizozemskem," uvažoval trenér Teplic Zdeněk Ščasný. 

Dukla si chce doma zvednout sebevědomí, v malém derby přivítá Bohemians

Všechny víkendové zápasy se tentokrát budou hrát už v sobotu. Duel Liberce s Plzní byl mimořádně přesunut na pondělí kvůli nabitému nedělnímu programu v ostatních sportech, především kvůli semifinále Davisova poháru mezi českými a francouzskými tenisty.

Dukla se s Bohemians utká na svém stadionu, kde se jí aktuálně příliš nedaří. Minule sice na Julisce porazila 1:0 Spartu, ale v předchozích osmi ligových zápasech doma nezvítězila. Naopak "Klokani" venku naplno bodovali ve dvou ze tří utkání v sezoně.

"Určitě si nesmíme myslet, že po Spartě a Plzni nás čeká lehčí soupeř. Zadní řady mají Bohemians konsolidované už delší dobu a směrem dopředu přišli někteří noví zajímaví hráči, jako je Mosquera a Mikuš," upozornil trenér Dukly Luboš Kozel. Jeho tým má společně se Spartou nejlepší obranu v soutěži, inkasoval jen třikrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Teplice - Sparta

Příbram chce konečně vyhrát, ale proti je silný Jablonec

Na první ligové vítězství v sezoně čeká předposlední Příbram, která přivítá Jablonec. Středočechům se doma proti Baumitu daří, v posledních třech zápasech neprohráli a vstřelili pokaždé alespoň tři góly. Jablonečtí se však u Litavky představí poprvé po letní přestavbě. "Mají velice kvalitní hráče a výrazné individuality, určitě patří aktuálně k nejlepším mužstvům u nás," ocenil protivníka kouč Příbrami Petr Čuhel.

Poslední Jihlava se pokusí rozšířit zatím jediný získaný bod na hřišti nováčka z Hradce Králové. Ostrava chce doma proti Mladé Boleslavi napravit minulý debakl 0:6 z Liberce. Druhý nováček České Budějovice hostí aktuálně čtvrté Slovácko, které s jihočeským mužstvem v lize neprohrálo osmkrát za sebou. Dynamo navíc v posledních třech soutěžních zápasech neskórovalo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články