Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Slavia se může v případě výhry nad Brnem vrátit do čela

Praha - Po reprezentační přestávce pokračuje fotbalová liga 7. kolem a tradiční předehrávku tentokrát obstarají pražská Slavia a Brno. Červenobílí v Edenu v nové sezoně ještě neztratili ani bod, a pokud zvítězí i počtvrté, minimálně do víkendu se vrátí do čela tabulky.

Trenér Slavie Miroslav Beránek působil v letech 2008 až 2010 v Brně, speciální zápas to ale pro něj nebude. "V Brně se už prakticky všichni vyměnili, snad jen pár hráčů tam zbylo z našeho působení. Je to pro mě minulost, kterou se nezabýváme a soustředíme se na důležitý zápas. Doufám, že v něm potvrdíme dobrý výkon z duelu s Hajdukem Split," uvedl Beránek.

Slávisté se s Hajdukem utkali v sobotu v přípravě, a než byl zápas v 75. minutě předčasně ukončen kvůli vběhnutí fanoušků spřátelených klubů na trávník, vedli 2:0. O tři dny dříve Pražané vypadli z domácího poháru na Žižkově, zatímco Brno v reprezentační pauze nehrálo, protože zápas ve Znojmě byl odložen kvůli rekonstrukci tamního stadionu.

Ani tak se Zbrojovce nestihla vyprázdnit marodka. "Reprezentační přestávka nám k doléčení marodů příliš nepomohla. Z pohledu absencí klíčových hráčů nás čeká velice těžké utkání," připustil trenér Václav Kotal. Slavia je na tom lépe. Vedle dlouhodobých marodů bude chybět jen Jiří Bílek, doléčit se stihl i nejlepší ligový střelec Milan Škoda, který musel střídat kvůli zranění v utkání v Mladé Boleslavi.

Brňanům se na hřištích soupeřů dlouhodobě nedaří, v lize vyhráli jen jediný z posledních 31 venkovních utkání. Na Slavii navíc v samostatné ligové historii ještě nezvítězili, v posledním vzájemném duelu v Edenu v březnu ale v rámci čtvrtfinále domácího poháru vyhráli 1:0.

"Slavia výborně vstoupila do sezony, silná je hlavně v domácím prostředí, kde ve třech zápasech vstřelila osm branek. S novým trenérem přišla do týmu nová filozofie. Nic nevypustí, hrají na doraz s maximálním nasazením. V tom se jim musíme vyrovnat a pokusit se uspět vlastními zbraněmi," uvedl Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články