Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Limberský ke svému gólu: Nacvičená věc a chyba Hradce

Plzeň - David Limberský dal v utkání 4. ligového kola proti Hradci Králové jeden ze dvou nejhezčích gólů kariéry. Pomohl mu k němu i nový hrající asistent Pavel Horváth, z jehož dílny vznikl signál, po němž Limberský z voleje krásnou střelou otevřel skóre a nastartoval Viktorii k výhře 4:0. "Už je to starší, ale nacvičená věc," uvedl.

David Limberský se raduje z gólu
zdroj: ČTK

"Byl to gól ze skříňky Pavla Horvátha. On má na starost útočné standardky, to byl jeho přínos do zápasu," řekl trenér Miroslav Koubek, po jehož jmenování se stal Horváth hrajícím asistentem. "Zapojil se do toho, podílel se na prvcích na tréninku. V pátek utrpěl zhmoždění svalu, nebyl úplně fit. Proto se v zápase neobjevil," dodal.

Limberský při povedené trefě využil, že hostující hráči zřejmě čekali při přímém kopu centr do vápna. Domácí záložník Patrik Hrošovský ale všechny zmátl nadýchaným míčem kousek za vápno, kde se do něj opřel Limberský a trefil přesně šibenici. "Hráči Hradce byli velmi hluboko ve vápně, vyplaval jsem tam. Trošku to byla jejich chyba, neměli nikoho na odražený míč. A Patrik mi to dal přímo na nohu," pochválil Limberský slovenského spoluhráče.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenérů po utkání Plzeň - Hradec Králové

Limberský se dočkal šestnáctého gólu v ligové kariéře, ale prvního od loňského 2. kola v Příbrami. Podobně pěknou branku prý dal asi jen na Slavii. "Moc jsem jich nedal, takže zcela určitě je to jeden z mých dvou nejhezčích gólů. Za ten gól na Slavii jsem asi dostal cenu gól měsíce, bude to asi stejné," srovnával.

Byl rád, že Plzeň zvládla premiéru pod novým koučem. Změnu na trenérském postu přijal profesionálně. "Samozřejmě každý trenér má svůj rukopis. My jsme profesionálové a bojujeme všichni za Plzeň. Budeme se snažit porozumět, aby spolupráce byla vzájemně dobrá a přeneslo se to na hřiště," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články