Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Příbram bude v přípravě znovu skládat obranu, v klubu skončil Mašán

Příbram - Fotbalisté Příbrami zahájili přípravu na novou sezonu. Novými posilami jsou bývalý obránce Znojma Josef Hnaníček či brankář Marek Boháč. V týmu už naopak chybí kuvajtský reprezentant Azíz Mašán, který si hledá jiné angažmá. Přípravu vynechá i stoper Tomáš Zápotočný, který má zápal plic. Z hostování se vrátil do Zlína pravý bek Jakub Jugas, levý zadák Milan Mišůn odešel do Jablonce. Na hostování do Mladé Boleslavi pak zamířil brankář a kapitán Aleš Hruška. Příbrami se tak úplně rozpadla obrana z jarní části sezony.

Fotbalisté Příbrami
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Zápotočný chytil zápal plic a zřejmě nestihne začátek ligy. Nejsme z toho šťastní, ale musíme to nějak vyřešit," řekl prezident klubu Jaroslav Starka. "Snad ostatním bude držet zdraví a přeji jim hladký průběh přípravy, ať ten budoucí ročník ligy je lepší než ten poslední, abychom neměli takové nervy se záchranou," dodal.

Z defenzivy zůstal jen slovenský stoper Tomáš Hájovský. Toho doplní Hnaníček, který v uplynulé sezoně patřil mezi opory Znojma. Odehrál 28 zápasů a vstřelil jeden gól. Další novou tváří je Martin Sus, který přišel na zkoušku z druholigové Vlašimi. V brance se o místo po Hruškovi popere Boháč, který je odchovancem Slavie, ale naposledy chytal za druholigový Žižkov a Vlašim.

"V kabině jsme přivítali 22 hráčů a tři brankáře. Čekáme, že se do přípravy ještě zapojí Martin Zeman, Jakub Řezníček a jeden brankář z Mladé Boleslavi; tyto příchody jsou v jednání," dodal Starka. Kabinu Příbrami naopak opustili vedle Hrušky, Mašána a Mišůna také Josef Divíšek a Martin Krameš, kteří začnou přípravu v druholigovém Táborsku, a Jan Kvída, který je na zkoušce ve Vlašimi.

Pražská Dukla zahájila letní přípravu bez pětice fotbalistů

Na prvním tréninku Dukly na pražské Julisce chyběli chorvatský obránce Tomislav Božič, útočník Josef Marek, slovenský brankář Tomáš Kučera a jeho krajan do defenzivy Luboš Hanzel, kterým dejvický klub neprodloužil smlouvy. Španělský bek José Romera už dříve přestoupil do Jablonce.

V Dukle se naopak představily všechny letní posily. Stoper Roman Polom a útočník Michal Krmenčík budou rok hostovat ze Sparty, respektive z Plzně. Bosenský záložník Aldin Čajič přišel po vypršení kontraktu zadarmo z Teplic a Pražané získali i lmana Martina Chudého (Vlašim) a dalšího Slováka do zálohy Jakuba Považance (Banská Bystrica).

Na úvodním setkání Dukly chyběli záložníci Jakub Mareš, Španěl Néstor Albiach, Slovák Róbert Koval a Petr Malý, který stále není v pořádku po kolapsu v zimní Tipsport lize. "Mareš jde na kontrolu příští týden, a pokud bude v pořádku, měl by poté začít naplno trénovat. Néstor pokračuje v rekonvalescenci a doufáme, že někdy v srpnu by mohl být připravený do hry. Koval bude chybět ještě během celého podzimu. Malý stále čeká na některé výsledky a po tu dobu zatím trénovat nemůže," uvedl trenér Luboš Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články