Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Sparta rekordní. Boleslav přejela čtyřmi góly

Mladá Boleslav – Už jistý mistr ligy Sparta i v předposledním kole potvrdila svou suverenitu a na hřišti třetí Mladé Boleslavi zvítězila 4:0. Získala tak už 76 bodů, čímž vyrovnala vlastní rekord z roku 2000.

Utkání Ml. Boleslav - Sparta
zdroj: ČTK

Oba týmy už měly v lize splněné cíle, takže daly v základních sestavách šanci několika náhradníkům. V prvním poločase se s tím lépe vypořádala Sparta, do vedení jí však paradoxně pomohl mladý stoper soupeře Vraštil, který ve snaze o odkop Kadeřábkova centru zblízka napálil míč do vlastní branky.

Několikrát zahrozil i Konaté, proti němuž se však debutant v boleslavské brance Hankič vyznamenal. Domácím se povedla krásná akce až na konci poločasu, jenže Zahustel místo střely ještě kamsi přihrával. Fanoušci Sparty ve 30. minutě vyvěsili transparent s heslem: Stop cenzuře. Přestali fandit a na zbytek první půle opustili svůj sektor.

Po přestávce Sparta své vedení rychle potvrdila, její hráči dostávali v pokutovém území plno času i prostoru. Nejlepší ligový střelec Hušbauer si vylepšil statistiku osmnáctým gólem křižnou ranou a zblízka se prosadil i Přikryl. Boleslav se snažila o snížení marně, branku mistra ostatně přímo ve druhé půli ani jednou neohrozila.

Na konci ještě domácím utekl bývalý boleslavský hráč Bednář a prostřelil Hankiče po zemi. Hušbauera může mrzet jen čtvrtá žlutá karta, kvůli níž si poslední kolo nezahraje a bilanci střeleckého krále už nevylepší.

Mladá Boleslav – Sparta 0:4 (0:1)

Branky: 15. vlastní Vraštil, 48. Hušbauer, 55. Přikryl, 88. Bednář. Rozhodčí: Proske – Filípek, Dobrovolný. ŽK: Kúdela – Hušbauer, Brabec. Diváci: 4 949.

Ml. Boleslav: Hankič – Bartl, Vraštil, Dosoudil, Bořil – Zahustel, D. Jarolím, Kúdela, Štohanzl (60. Koreš) – Chramosta (60. Nešpor), Magera (76. Šultes). Trenér: K. Jarolím.

Sparta: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Hybš (82. Vacek) – Přikryl, Hušbauer, Matějovský (74. Dočkal), Mareček, Konaté – Lafata (77. Bednář). Trenér: Lavička.

Karel Jarolím (trenér Ml. Boleslavi): "Bylo jasné, že Sparta bude favoritem, od začátku měla hru pod kontrolou. Měli jsme problémy ve středu hřiště, nepokrývali jsme Hušbauera a Matějovského a umocnili jsme to ještě vlastním gólem. Spartě jsme to usnadnili, třeba před druhým gólem měl Hušbauer plno času, to samé před třetí brankou. Po vystřídání jsme tam měli takové pološance, ale žádnou z nich jsme nedotáhli. Na našem způsobu hry se podepsala i absence vykartovaného Ščuka. Brankáře Hankiče jsme chtěli vyzkoušet, protože chytal výborně za juniorku. Má perspektivu, je dostatečně pohyblivý a nechybí mu sebevědomí. Nemohu říct, že bych byl z jeho výkonu zklamaný, a už vůbec ne, že by zavinil naši porážku."

Vítězslav Lavička (trenér Sparty): Musím náš tým chválit, kluci hráli dobře. Celý zápas jsme měli hru pod kontrolou a byli jsme aktivní. O postavení obou týmů v tabulce bylo rozhodnuto, ale my jsme měli motivaci navíc, podařilo se nám vyrovnat bodový rekord v lize. Šetřit některé hráče, to byl záměr. Odehráli celý zápas za národní tým, takže jsme sestavou zarotovali. A další hráče jsme si chtěli vyzkoušet. Trochu mi kazí náladu zranění kotníku Hybše a stopková karta pro Hušbauera, který tak přijde o poslední zápas. Určitě budeme chtít i na závěr ligy vyhrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články