Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sigma, Slavia i Znojmo se nadále třesou o záchranu mezi elitou

Praha - Zbývají pouhá dvě kola do konce Gambrinus ligy a 28. kolo dosti přispělo k rozuzlení posledních hlavolamů okolo letošního ročníku. Účasti v Evropské lize se přiblížil Liberec po vítězství v pohledném utkání s Teplicemi. V boji o záchranu je rovněž jasněji. Jistotu účasti v příštím ročníku mezi elitou nabylo Brno a nesmírně blízko témuž cíli má i Baník a Příbram po vítězstvích nad Jihlavou a Jabloncem. Naopak pro Slavii, Znojmo i Sigmu noční můra pokračuje, všechny tři kluby totiž svým soupeřům o víkendu podlehly.

Prázdná slávistická lavička
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Sparta - Sigma Olomouc 5:0

Lepší oslavy titulu před domácími fanoušky si fotbalisté Sparty asi nemohli přát. Již jistý mistr ligy na svém hřišti nepřipustil žádné překvapení a rozstřílel poslední Olomouc 5:0. Letenští si tak udrželi šanci na překonání rekordu v počtu bodů za sezonu. Dvěma góly se na triumfu podílel Josef Hušbauer, který se tak znovu přiblížil ke koruně pro krále střelců.

Reportáž a videa z utkání (//sport/fotbal/272533-sparta-doma-oslavila-titul-ve-velkem-stylu-sigme-dala-petku/)

Zbrojovka Brno - Slavia 2:0

Zbrojovka se v utkání proti Slavii definitivně zachránila díky výhře 2:0, naopak sešívaní se nebezpečně přibližují sestupovému pásmu. Na to mají nyní náskok pouhých tří bodů. Rozhodčí Královec přerušoval utkání na 13 minut kvůli pokřikům na adresu předsedy FAČR Miroslava Pelty.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/272571-brno-se-definitivne-zachranilo-zapas-se-prerusoval-kvuli-pokrikum-na-peltu/)

Plzeň - Mladá Boleslav 1:0

Od utkání se Spartou uběhly již více než dva měsíce, neporazitelnost Plzně však od prohry na Letné stále trvá. Šňůru Viktoria protáhla již na deváté utkání v řadě, tentokrát v souboji s třetí Mladou Boleslaví zvítězila 1:0. Do finále Poháru České pošty se Spartou půjde Plzeň ve velmi dobré formě a lze tedy očekávat zcela odlišné utkání od březnového duelu.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/272558-neporazitelnost-plzne-pokracuje-viktoria-si-pred-finale-poradila-s-boleslavi/)

Slavící liberečtí fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec - Teplice 2:1

Ke čtvrtému místu, zajišťujícímu účast v Evropské lize, se přiblížil Slovan Liberec. V domácím prostředí porazil Teplice 2:1, když se nejdříve nádhernou trefou prosadil Pavelka, do poločasu však dokázal srovnat Litsingi po obrovské hrubce brankáře Hrošša. Bojovný druhý poločas však domácí dotáhli do zdárného konce, když se Delarge vynořil u propadlého centru a hlavičkou dostal míč za Grigarova záda.

Reportáž a videa z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/272454-liberec-je-bliz-evropske-lize-teplice-zdolal-2-1/)

Slovácko - Znojmo 2:0

Slovácko stále nevzdává boj o evropské poháry, přestože již nyní dvě kola před koncem ztrácí pět bodů na čtvrtý Liberec. Tým z Uherského Hradiště vyhrál 2:0 v jihomoravském derby se Znojmem, které si naopak do vzájemného záchranářského duelu na hřišti Sigmy nedokázalo vytvořit dobrou pozici.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/272483-znojmo-nezvladlo-utkani-ve-slovacku-a-zachrana-se-mu-vzdaluje/)

Baník - Jihlava 3:1

Baník Ostrava porazil Jihlavu 3:1 a má na dosah záchranu v první lize. Stěžejní postavou, která Baník dovedla ke třem bodům, byl záložník Davor Kukec: úvodní gól zařídil sám a na další dva přihrál. Ostravští tak mají v neúplné tabulce dvě kola před koncem pětibodový náskok na předposlední Bohemians 1905.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/272462-ostrava-prehrala-jihlavu-a-saha-po-zachrane/)

Sport
zdroj: ČT4

Příbram - Jablonec 3:1

Fotbalisté Příbrami porazili Jablonec 3:0 a v podstatě si tak zajistili prvoligovou příslušnost pro příští sezonu. V tabulce mají nyní 31 bodů a dvě kola před koncem pětibodový náskok na místa sestupu. Příbram rozhodla o výhře už v první půli, kdy se trefili Řezníček z penalty, Stratil a Zeman.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/272469-zase-penalta-pribram-porazila-jablonec-3-0-a-z-ligy-nespadne/)

Bohemians 1905 - Dukla Praha 3:2

Bohemians 1905 získali životně důležité tři body v boji o udržení se mezi elitou a mají tedy jistotu, že tento víkend z Gambrinus ligy rozhodně nesestoupí. Nad Duklou vedli před koncem prvního poločasu již 3:0, tým z Julisky však ve druhém poločase sahal po vyrovnání, když stáhl náskok na rozdíl jediného gólu. 

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/272363-bohemians-prezili-klinickou-smrt-porazili-duklu-a-jeste-nesestupuji/)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články