Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fanoušci se bouří. Zápas Olomouce s Baníkem hodlají bojkotovat

Ostrava - Fanouškovské tábory Sigmy Olomouc a Baníku Ostrava vyhlásily bojkot vzájemného utkání, které se příští pondělí ve 27. kole první fotbalové ligy odehraje na Hané na Andrově stadionu. Fanoušci tvrdí, že hlavním důvodem jsou rostoucí represe vůči aktivně fandícím příznivcům jak ze strany fotbalové asociace, tak ze strany klubů.

Fanoušci Baníku
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Zápas tradičních ligových rivalů se příští pondělí v Olomouci nejspíš odbude v komorní kulise. Oba fanouškovské tábory se rozhodly, že své sektory nechají prázdné a zůstanou před branami stadionu. Podle svých vyjádření tím hodlají poukázat na nárůst nesmyslných opatření, která potírají aktivní fandění na prvoligových stadionech.

Terčem hněvu fanoušků se stal šéf fotbalové asociace Miroslav Pelta, který v reakci na události provázející nedávné utkání Ostravy se Spartou vytáhl do boje za zkulturnění prostředí na stadionech a vyzval rozhodčí k přerušování, případně ukončení zápasů v případě vulgárních projevů z hlediště. Sobotní zápas Olomouce na Slovácku byl z těchto důvodů na několik minut přerušen.

"Na vulgární pokřiky mohou být názory různé, nicméně jejich zákaz už silně zavání omezováním svobody projevu. V době, kdy se vulgarismy běžně vyskytují v celém našem životě, médiích, písničkách, je potírání těchto projevů na fotbalových zápasech zcela nesmyslné," uvedli na svých webových stránkách ultras Baníku. Pro bojkot se oba tábory rozhodly v návaznosti na incidenty během utkání Olomouce na Slovácku, ale především kvůli prodeji vstupenek na jméno, který Sigma na zápas s Ostravou zavedla.

Ostravským fandům vadí i to, že od hanáckého klubu dostali k dispozici pouze 357 vstupenek. V minulých sezonách přitom při vzájemných zápasech navštěvovali Andrův stadion i v tisícových počtech. "Vedení Sigmy se rozhodlo zcela účelově uzavřít část stadionu, čímž znatelně klesl i počet vstupenek, které jsou povinni poskytnout fanouškům hostů. Počet 357 vstupenek zdaleka neodpovídá ani potřebám zájmu fanoušků Baníku, ani skutečné kapacitě sektoru pro hosty," píše se v prohlášení ostravských fanoušků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články