Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Došek je rád, že ukončil čekání na stý gól

Uherské Hradiště - Libor Došek má za sebou příjemný týden. Ve čtvrtek oslavil zkušený útočník 36. narozeniny a proti Olomouci ukončil čekání na stý gól v české lize. Jubilejní trefa ho mohla těšit o to víc, že byla vítězná. Jeho celku vynesla v nastaveném čase vedení 2:1, nakonec Slovácko vyhrálo 3:1.

Libor Došek v utkání s Olomoucí
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Došek předtím naposledy skóroval 8. března, kdy svým gólem rozhodl o vítězství Slovácka 1:0 nad Bohemians 1905. V dalších šesti zápasech se střelecky neprosadil. "Zaplaťpánbůh, že to tam spadlo. Gól byl pěkný. Dlouho jsem branku nedal, toužil jsem po ní. Jsem rád, že je čekání za mnou. Na psychice mi nepřidalo, když jsem jako útočník vyšel tolik zápasů naprázdno," řekl Došek novinářům.

Trefil se už v nastaveném čase. Po otočce zamířil přesně do horního rohu a hostující brankář nestačil reagovat. "Abych řekl pravdu, tak jsem chtěl trefit branku. Padlo to tam," pochvaloval si Došek. Radost z vítězství měl o to větší, že Slovácko vyvrátilo spekulace, že přenechá body sestupem ohrožené Sigmě. "Ukázali jsme, že to byly jen nepravdivé spekulace a kraviny. Napravili jsme i poslední špatnou domácí bilanci se Sigmou, kdy jsme dvakrát prohráli a jednou remizovali," řekl Došek.

Úplně spokojený s výkonem ale nebyl. "Neprodukovali jsme svoji hru. Olomouc odvedla výborný výkon, my jsme měli trochu štěstí. Hráli jsme zbytečně nahoru dolů," podotkl. Kvalitu utkání ovlivnila i neplánovaná pětiminutová přestávka kvůli nadávkám fanoušků na adresu šéfa asociace Miroslava Pelty. "Pauza nebyla příjemná. Dnes se hrál zápas na třetiny. Ale pro oba soupeře to bylo stejné," konstatoval.

Do dalšího hodnocení incidentu se příliš nechtěl pouštět. "Snažili jsme se říci fanouškům, že jejich chování může způsobit to, že prohrajeme kontumačně," přiblížil, co řekl před pětiminutovým přerušením fanouškům v kotli.

Těší ho, že Slovácko se posunulo už na šestou příčku. "Máme závěr ligy dobře rozehraný. Chceme nyní bodovat na Dukle, ale naše hra se musí zlepšit. Každý do toho musí dát své já. Hrajeme o peníze, o sebe a také o body. Nemůžeme si říci, že máme 35 bodů a teď to nějak dokopeme," řekl Došek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články