Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta je znova blíž titulu, Slavia zase k záchraně

Praha – Vedoucí Sparta je po 26. kole zase o něco blíže titulu. I když jejich poslední konkurent v boji o ligové prvenství – Plzeň  proti Teplicím nezaváhal, Letenští mají díky vysokému vítězství nad Libercem stále luxusní desetibodový náskok a v příštím kole už mohou slavit vytoužený triumf. Vzestup formy potvrdil Baník Ostrava, který si poradil s Duklou a po delší době opustil sestupové příčky. V přímém boji o záchranu ve vršovickém derby si lépe poradila Slavia, která zvítězila nad Bohemians 1:0.

Trenér Sparty Vítězslav Lavička slaví vítězství nad Libercem
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta Praha - Slovan Liberec 4:1

Zase o něco blíže ligovému primátu je pražská Sparta. Na Letné potvrdila svoji letošní stoprocentní domácí bilanci a s pohárovým aspirantem Libercem si poradila výsledkem 4:1. O jeden gól Sparty se postaral i David Lafata, který se tak na čele tabulky střelců dotáhl na svého spoluhráče Josefa Hušbauera. Oba sparťanští kanonýři mají na svém kontě 14 branek.

Reportáž a videa z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/271012-sparta-vysoko-porazila-liberec-a-letensti-miri-za-titulem/)

Viktoria Plzeň - FK Teplice 3:0

Viktoria doma nezaváhala a po gólech Milana Petržely, Michala Ďuriše a premiérové ligové trefě Matěje Končala získala všechny tři body po výhře 3:0. Teplice prohrály potřetí za sebou a už mají jen teoretickou šanci na třetí místo znamenající účast v Evropské lize.

Reportáž a on-line přenos z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/270922-plzen-porazila-nevyrazne-teplice-a-oddalila-spartanske-oslavy/)

Baník Ostrava - Dukla Praha 2:0

Sedm měsíců. Přesně tak dlouho čekali fotbalisté Baníku na to, až na domácím hřišti znovu okusí chuť vítězství. Podařilo se jim to až proti pražské Dukle, kterou porazili 2:0. Ostravané tak po odchodu trenéra Františka Komňackého vyhráli i druhý zápas a opustili sestupové příčky.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/271013-banik-prerusil-cernou-domaci-serii-a-opustil-sestupove-pricky/)

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 3:1

Situace fotbalistů Olomouce v boji o udržení zůstává i nadále kritická. Hanáci nezvládli ani duel na Slovácku, kde prohráli 1:3 a zůstávají jen dva body od sestupu. Tým z Uherského Hradiště o svém triumfu rozhodl až v nastaveném čase, kdy se nejprve trefil Libor Došek, jenž ukončil čekání na svůj stý gól v české nejvyšší soutěži, a svoji druhou branku v zápase přidal Jiří Valenta.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/271025-slovacko-uradovalo-v-nastaveni-a-doma-zdolalo-sigmu/)

Gólová radost Tomáše Necida
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Bohemians 1905 - Slavia Praha 0:1

Derby posledních dvou týmů Gambrinus ligy zvládla Slavia Praha. Utkání nevalné kvality v Ďolíčku vyhrála díky Necidově gólu v první půli, Bohemians 1905 se prakticky nedostali do žádné stoprocentní příležitosti, přestože měli míč ve své moci po 71 % času.

Reportáž a on-line přenos z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/271091-vrsovicke-derby-o-preziti-zvladla-slavia/)

Jablonec - Jihlava 3:0

Jablonečtí fotbalisté v lize konečně zabrali a v souboji dvou týmů, jimž v Gambrinus lize prakticky již o nic nejde, porazili Jihlavu 3:0. Jubilejní sté nuly v nejvyšší domácí soutěži - a první od srpna loňského roku - se přitom dočkal brankář Michal Špit.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/271084-jablonec-po-peti-zapasech-konecne-vyhral-spit-vychytal-100-nulu/)

Zbrojovka Brno - Mladá Boleslav 1:1

Další důležitý krok k záchraně v nejvyšší soutěži udělali fotbalisté Brna. Zbrojovka na domácím hřišti v duelu s třetí Mladou Boleslaví vybojovala bod, když vyrovnávací branku vstřelil až ve druhé minutě nastavení Šimon Šumbera. Jihomoravané díky tomu prodloužili svoji sérii bez porážky již na pět zápasů.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/271083-brno-doma-obralo-o-body-treti-boleslav-v-nastaveni-srovnal-sumbera/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články