Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jablonec by jako host rád konečně bodoval, Slavia bude bez kapitána

Praha - Dohrávka mezi pražskou Slavií a Jabloncem uzavře 23. kolo Gambrinus ligy. Červenobílí pod nizozemským koučem Alexem Pastoorem prohráli tři ze čtyř kol a klesli na čtrnácté místo tři body před sestupové příčky, proto potřebují nutně zvítězit. Uspět chce ale i Jablonec, který touží poprvé na jaře bodovat venku. Utkání sledujte od 18:00 v přímém přenosu na ČT sport a našem webu.

Tomáš Čížek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slávistům je jasné, že další zaváhání nemohou připustit. V příštích kolech totiž narazí na Spartu a Plzeň. "Čeká nás velmi důležitý zápas, protože potřebujeme body a po Jablonci následují dvě velmi obtížná utkání. Ale nejprve je tu úterní zápas, na který se upírá veškerá naše pozornost. Musíme být velmi dobře organizovaní, agresivní a skórovat," řekl Pastoor.

Pražané sice ve čtvrtek vyhráli odvetu domácího poháru v Brně 1:0, kvůli domácí porážce ale museli do penaltového rozstřelu, který jim nevyšel. Pastoor byl přesto s výkonem celkem spokojený. "V Brně se nám většina věcí povedla. Uhájili jsme nulu vzadu, dali branku a já bych byl rád, kdyby se nám to podařilo znovu," uvedl.

Slávisté mají před zápasem poměrně plnou marodku, nastoupit kvůli zranění nemůže třeba kapitán Karel Piták, který v zimě zamířil do Edenu právě z Jablonce. Naopak Francouz Damien Boudjemaa už je v pořádku. "Není na tom zatím kondičně tak, aby v úterý zvládl odehrát celé utkání. Připraven už ale bude," uvedl Pastoor.

Jablonec věří, že na Slavii zlomí nepříznivou venkovní bilanci. Na jaře prohrál na hřištích soupeřů všechny čtyři soutěžní duely, tři ligové a jeden pohárový, a ani jednou v nich neskóroval.

"Naše výkony doma a venku jsou diametrálně rozlišné, což se s podzimem nedá srovnat. Všechno to je o hráčské pohodě. Doufám, že čtvrteční postup v poháru nám dodá pohodu," uvedl trenér Roman Skuhravý. "Slavia je pod daleko větším tlakem než my, ten zápas musí jakýmkoliv způsobem zvládnout a v tom by mohla být naše výhoda," dodal.

Z devatenácti vzájemných ligových utkání na půdě Slavie vyhrál Jablonec pouze dvě, obě skončila výsledkem 3:0 a hrála se v roce 2010. Na druhou stranu z posledních devíti ligových soubojů s červenobílými prohrál Baumit jen jednou.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Slavia - Jablonec
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články