Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sparta má blíž k titulu, Znojmo sestřelilo Jablonec

Praha - Sparta díky poměrně přesvědčivému vítězství nad Plzní udělala velký krok k tomu, aby po třech letech zase získala mistrovský titul. V předvečer utkání se však v Gambrinus lize urodila spousta překvapení. Dukla, která celou sezonu v lize zaváhala jedinkrát, vyhořela s Jihlavou a prohrála 0:3. Slavia pod novým trenérem Alexem Pastoorem nedokázal zvítězit. V Teplicích prohrála 0:1, i kvůli vyloučení kapitána Marcela Gecova.

Utkání Sparta - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Sparta - Plzeň 1:0

Sparta nakročila k zisku mistrovského poháru, když Plzeň nečekaně jednoznačně přehrála a zvítězila 1:0. V závěru se však musela ještě o vítězství strachovat, a to přestože Viktoria dohrávala v devíti. Na druhé Západočechy si každopádně Letenští vypracovali již osmibodový náskok, a přestože je od titulu dělí ještě 11 zápasů, vítězstvím nad Viktorií naznačili, že překonat je bude ve zbývajícím průběhu sezony velmi těžké. 

REPORTÁŽ, VIDEA A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/265701-sparta-si-poradila-s-plzni-a-udelala-krok-k-titulu/)

Olomouc - Mladá Boleslav 1:1

Olomouc v závěrečných fázích zápasu s Mladou Boleslaví zabrala a dokázala nakonec vybojovat remízu 1:1. Středočeši tak nevyužili šanci minimálně do pondělí se posunout na třetí místo prvoligové tabulky a jsou pátí. Sigmě se rovněž nepodařilo dostat se v ligové tabulce na vyšší příčky a momentálně je nadále desátá až za Znojmem.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/265705-boleslav-ztratila-vedeni-nad-olomouci-a-neposunula-se-pred-liberec/)

Teplice - Slavia Praha 1:0

První zápas na lavičce Slavie nizozemskému trenérovi Alexi Pastoorovi příliš nevyšel. Jeho svěřenci nestačili na Teplice, na jejichž hřišti prohráli 0:1 a připsali si druhou jarní prohru. O výsledku utkání rozhodl až pět minut před koncem stoper Hošek. Pražané i v třetím jarním utkání dohrávali oslabení, když byl vyloučen Gecov.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/265822-pastoor-ve-slavii-zacal-prohrou-o-triumfu-teplic-rozhodl-v-zaveru-hosek/)

Radující se znojemští fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Znojmo - Jablonec 4:0

Znojmo deklasovalo Jablonec 4:0 a zaznamenalo svoji nejvyšší výhru v ligové historii. Hattrickem se o to zasloužil Václav Vašíček, gól přidal útočník z Pobřeží slonoviny Lamine Diarrassouba. Jablonec, který hrál od 69. minuty bez vyloučeného Víta Beneše, v této sezoně dostal od Znojma dohromady devět branek.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/265605-znojmo-zasluhou-hattricku-vasicka-deklasovalo-jablonec/)

Dukla - Jihlava 0:3

Jihlava po vynikajícím výkonu vybojovala velmi důležité vítězství, které jí pomůže v bojích o záchranu, když překvapivě porazila Duklu na jejím hřišti 3:0. Výhru si přitom vybojovala především díky skvělému napadání rozehrávky domácích - Jihlavští všechny tři góly nastříleli po zkažených přihrávkách Dukly na vlastní polovině. Dvakrát se přitom trefil Haris Harba.

REPORTÁŽ A VIDEA Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/265584-dukla-necekane-vyhorela-doma-s-jihlavou/)

Sport
zdroj: ČT4

Liberec - Brno 1:0

Liberec si poradil s Brnem a zvítězil 1:0. O výhře favorita rozhodl po chybě brankáře Václava Hladkého premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Nizozemec Kevin Luckassen. Severočeši zvítězili podruhé za sebou a poskočili na třetí místo tabulky. Brno nevylepšilo špatnou venkovní bilanci, mimo své hřiště získalo jen tři body.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/265554-liberci-vystrelil-prubezne-treti-misto-novacek-luckassen/)

Baník Ostrava - Příbram 1:1

Záchranářský souboj mezi fotbalisty Ostravy a Příbramí v 19. kole první fotbalové ligy skončil remízou 1:1. Hosté vedli brankou Jakuba Řezníčka, alespoň bod zajistil domácím až devět minut před koncem Václav Svěrkoš. Příbram v úplném závěru přišla o vyloučeného Miroslava Slepičku, cenný bod však uhájila. Ostrava už deset kol čeká na vítězství.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/265602-ostrava-protahuje-cekani-na-vyhru-s-pribrami-pouze-remizovala/)

Slovácko - Bohemians 1905 1:0

Slovácko si díky gólu Libora Doška z penalty zajistilo vítězství 1:0 nad Bohemians 1905. Domácí se tak ještě více vymanili ze sestupových bojů, naopak Klokani nadále čekají na první jarní body a na záchranu ztrácejí už čtyři body.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/265615-slovacko-nezavahalo-a-bohemians-tak-stale-cekaji-na-jarni-body/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články