Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Slavia se nečekaně zbavila Koubka, tým povede Nizozemec Pastoor

Praha – Vedení Slavie připravilo zjara nejen svým fanouškům velké překvapení. Na lavičce "sešívaných" nečekaně končí Miroslav Koubek už po dvou odehraných kolech jarní části - v nichž Slavia jednou prohrála, ale také dokázala porazit do té doby třetí Duklu. Na uvolněné místo angažovalo vedení Slavie Nizozemce Alexe Pastoora, který naposledy vedl v nizozemské lize Nijmegen. 

Sport
zdroj: ČT4

Miroslav Koubek přišel do Slavie v září, kdy tým zažíval hlubokou krizi. Ač se mu trápící mužstvo spasit nepodařilo, přes zimní přestávku tým výrazně posílil a po páteční výhře nad mírně favorizovanou Duklou se Slavia dokonce posunula na desátou příčku. I přesto kouč na lavičce Pražanů po půl roce končí, aniž by Slavia zveřejnila důvody, které k odvolání trenéra vedly.

"Mužstvo převzal ve velice těžké době, během svého působení odvedl obrovský kus práce. Poděkování samozřejmě patří také celému realizačnímu týmu," uvedl předseda představenstva klubu Adam Řebíček. O Koubkově odvolání rozhodlo podle informací z klubu vedení spolu s novým sportovním úsekem. Slavia sáhla od roku 2010 už k deváté změně na trenérském postu a k druhé v této sezoně.

O Koubkovi rozhodoval už i Kornějev

V něm jako poradce čerstvě působí Igor Kornějev, o kterém se již dříve spekulovalo jako o zástupci nového ruského investora. "Šlo o společné rozhodnutí nového sportovního úseku a vedení. Chceme změnit sportovní směřování klubu, jeho celkový projev a způsob myšlení," uvedl sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel.

Sedmačtyřicetiletý Pastoor povede v úterý první trénink týmu. Nizozemec pracoval v letech 2006 až 2008 v roli asistenta  Gerthana Verbeeka v Heerenveenu, v létě 2009 se stal hlavním koučem Excelsioru, s nímž překvapivě postoupil do nejvyšší nizozemské soutěže. Po působení v Excelsioru vedl dva roky Nijmegen, se kterým skončil na 8. příčce. V srpnu byl však po třech kolech od týmu odvolán.

Pastoor je – nepočítaje Slováky - třetím zahraničním trenérem, který bude působit v samostatné české lize. V roce 1994 trénoval ve Spartě Němec Jürgen Sundermann a v letech 2008 až 2009 v Příbrami Ital Massimo Morales. 

Přijde ruský investor?

Angažování Kornějeva by mohlo souviset s možným chystaným příchodem ruského investora, i když Slavia jeho vstup neoznámila. Bývalý ruský reprezentant hrával za CSKA Moskva, Barcelonu či Feyenoord Rotterdam. V poslední době dělal sportovního ředitele Zenitu Petrohrad.

Dvaašedesátiletý Koubek vedl Slavii v deseti ligových zápasech. Tři vyhrál, čtyři prohrál a ve třech remizoval. Červenobílí jsou po 18 kolech v tabulce desátí s náskokem čtyř bodů na sestupové příčky. Koubek se nedávno vzdal místa u reprezentační devatenáctky, aby se mohl naplno věnovat práci ve Slavii. 

Je nám líto, video expirovalo.
Koubka ve Slavii střídá Nizozemec Pastoor
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články