Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Matějovský pokračuje ve Spartě, Pospíšil se vrací do Sigmy

Praha - Sparta prodloužila o rok smlouvu se záložníkem Markem Matějovským. Původní kontrakt měl bývalému kapitánovi Letenských, který na podzim vypadl ze základní sestavy, skončit letos v létě. Talentovaný záložník Martin Pospíšil se zase z hostování v Plzni vrací do Olomouce. Posílila Příbram, když získala záložníka Volešáka ze Slovácka, a Středočeši jednají také o příchodu Zemana ze Sparty.

"Marek se svojí pozicí spokojen nebyl, nakonec by bylo špatně, kdyby byl, když nehrál. Ale vzhledem k jeho práci v tréninku i v kabině jsme se rozhodli smlouvu prodloužit," řekl po prvním tréninku zimní přípravy trenér Vítězslav Lavička.

Matějovský sice v závěru podzimu dal najevo nespokojenost s rolí náhradníka, jednání o jeho setrvání na Letné prý ale složitá nebyla. "Některé jeho výroky nebyly ideální, ale vztah mezi klubem a hráčem je naprosto zdravý," dodal člen představenstva Jakub Otava.

"Pochopitelně jsem netvrdil, že musím nutně hrát. Beru moji pozici takovou, jaká je, a nemám problém s tím, když budu hrát méně. Nikdy jsem ani nechtěl, abych tu měl místo zaručené," uvedl Matějovský, který je ve Spartě od července 2010.

"Hlavně je dobře, že to nebyl žádný boj. Poslední dobou se spekulovalo, že ve Spartě nejsem spokojený. Ale nebylo to tak. Jen jsem zkrátka tolik nenastupoval a to nepotěší žádného hráče," uzavřel bývalý hráč Mladé Boleslavi a Readingu.¨

Sparta zároveň nehodlá kádr dále posilovat, pokud nikdo z mužstva neodejde. "Nechceme zasahovat do týmu, který má správnou rovnováhu, a oslabovat ho" uvedl Otava. "Proto také i prostřednictvím agentů vysíláme ke všem zájemcům signály, že hráče prodávat nechceme. Ledaže by přišla vyloženě neodmítnutelná nabídka. A když nikdo neodejde, tak ani není důvod někoho kupovat," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Matějovský prodloužil smlouvu ve Spartě

Plzeň se rozhodla vrátit Pospíšila do Olomouce

Talentovaný záložník Martin Pospíšil se vrací z Plzně do Olomouce. Právě ze Sigmy v září přišel jako náhrada za Vladimíra Daridu, ale výrazněji se neprosadil. Viktoria proto nevyužila opci v dohodě o hostování a umožnila mu zapojit se do kádru Sigmy už od startu zimní přípravy.

"Martin přišel do Viktorie v rámci společného projektu se Sigmou na hostování s opcí, tu jsme po dohodě s hráčem nyní neuplatnili. Sám hráč však prokázal velký fotbalový potenciál, výbornou tréninkovou morálku a v neposlední řadě bezproblémovou povahu," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Pospíšil za Plzeň nastoupil do čtyř ligových zápasů a dvou v Lize mistrů. "Martin vlivem velké konkurence v záložní řadě nedostával tolik herních příležitostí, vzhledem k zapojení dalších kmenových záložníků Viktorie do zimní přípravy jsme po dohodě s hráčem sáhli k co nejrychlejšímu návratu do mateřského klubu. Pevně věřím, že Olomouci na jaře pomůže k lepšímu tabulkovému postavení a opět získá potřebnou herní praxi. Pro nás nadále zůstává velmi zajímavým fotbalistou, kterého budeme také v budoucnu sledovat," dodal Šádek.

Nový trenér Plzně Dušan Uhrin mladší začne přípravu s 22 hráči do pole a třemi brankáři. Nestáhl si tak z hostování úplně všechny fotbalisty, jak při svém nástupu avizoval. Vracejí se stoper Ondřej Chocholoušek a záložníci David Štípek, Marek Hanousek, Patrik Hrošovský a Matěj Končal. Jiné změny v kádru oproti podzimu nenastaly.

Ladislav Volešák v dresu Slovácka
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Volešák přestoupil ze Slovácka do Příbrami a už zahájil přípravu

Volešák za Slovácko na podzim odehrál 11 zápasů a vstřelil tři góly. Předtím působil sparťanský odchovanec například v dalším pražském celku Slavii, Českých Budějovicích či v Mladé Boleslavi. V lize si dosud připsal 167 startů a dal 25 gólů.

"Láďu jsme dělali už delší dobu, někdo takový nám v tom mužstvu scházel. Před půl rokem nám to nevyšlo. Slibujeme si od něj zkvalitnění naší hry do ofenzivy, je to hráč, který má spoustu zkušeností. Je to dobrý střelec, ze standardních situací by mohl dát pár gólů, s tím hodně počítáme," uvedl prezident Příbrami Jaroslav Starka.

"Klokani" získali do útoku z Olomouce Lietavu

Bohemians Praha 1905 posílil slovenský útočník Ivan Lietava. Poslední celek prvoligové tabulky se dohodl na jeho přestupu se Sigmou Olomouc. Autor dvou podzimních gólů podepsal ve Vršovicích smlouvu na rok a půl s následnou opcí. Právě v útoku měli "klokani" největší potíže a na začátku přípravy měli na soupisce jediného klasického útočníka Adama Klavíka.

Komunikace mezi Sigmou a Bohemians probíhala již delší dobu, vedení Pražanů se nakonec podařilo najít s Olomoucí společnou řeč. "Jak jsme již avizovali, hledali jsme koncového hráče a věříme, že Ivan tyto předpoklady splňuje," řekl trenér Jozef Weber. "Naším cílem je přivést produktivní hráče, kteří by zhodnotili úsilí celého týmu. Věříme, že Ivan pro nás takovým hráčem bude," dodal sportovní ředitel Tomáš Požár.

V to věří i sám Lietava. "Není to vždy jenom o jednom hráči, ale já udělám vše pro to, abych ty góly dával. Věřím, že Bohemka v první lize zůstane," řekl třicetiletý kanonýr. "Ze strany Bohemians se jednalo o rychlé a korektní jednání. A když mi zavolal trenér Weber, tak jsme se domluvili a já se rozhodl jít do Bohemky," dodal Lietava, kterému se na podzim nepovedlo přes Martina Doležala protlačit do základní sestavy. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články