Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Slovácko přestřílelo Liberec, Došek se dočkal kýžené stovky

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slovácka porazili Slovan Liberec 4:2, když svému soupeři hned po změně stran dali tři branky. Dvě z nich zaznamenal Libor Došek, který si na své konto připsal sto ligových branek a vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Po deseti letech ukončilo Slovácko i nelichotivou sérii výsledků vzájemných duelů, kdy v patnácti utkáních nad Libercem nezvítězilo. Liberec se probral až za stavu 0:4, což na zvrat nestačilo.

Libor Došek v utkání s Libercem
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Trenér Slovácka Habanec po sérii ligových nezdarů v lize i vyřazení z domácího poháru pozměnil sestavu. Sáhl do vlastní líhně a k prvoligové premiéře vyslal Biolka a teprve šestnáctiletého Šimka zařadil na levý kraj obrany. Jen na lavičce zůstaly zkušené opory Trousil, Mezlík i Ondřejka.

Liberec měl sice v úvodu zápasu územní převahu, vážněji zahrozil pouze ve 22. minutě. Po náběhu z pravé strany obránce Coufal trefil břevno a z následné akce Kalitvincevovu ránu k tyči brankář Melichárek jen s námahou vyrazil. Slovácko se začalo více útočně osmělovat až ve druhé polovině úvodního poločasu. Po trestném kopu nechali hostující zadáci zcela volného Petra, jenž se však netrefil mezi tyče.

"Měli jsme v úvodním poločase tři příležitosti ke vstřelení branky, bohužel jsme vyšli naprázdno," posteskl si kouč Liberce Jaroslav Šilhavý. Postupně Slovácko převzalo iniciativu, ve středu pole zakládal většinu akcí Valenta, který také po centru Biolka vstřelil ve 34. minutě úvodní branku.

Postupně Slovácko převzalo iniciativu, ve středu pole zakládal většinu akcí Valenta, který také po centru Biolka vstřelil ve 34. minutě úvodní branku. Po ní Liberec vypadl z herního konceptu.

Krize Slovanu se po ztrátě koncentrace projevila hned po změně stran. Za pouhých deset minut brankář Kovář inkasoval tři branky. Ve 47. minutě po Valentově trestném kopu Došek hlavičkou poslal míč do sítě. O dvě minuty později po rychlém brejku Biolek našel přesným centrem Kerbra, jenž přidal třetí gól. A v 57. minutě Došek střelou před hranicí trestného území přidal čtvrtou branku.

"Nástup do druhého poločasu nám vyšel. I když jsem nečekal, že bychom mohli tak rychle rozhodnout. V prvním poločase mě obránci soupeře dobře hlídali a nedali mi šanci. Jsem rád, že se mi podařilo dát rychle i stý ligový gól a nemusel jsem na něj dlouho čekat," usmíval se úspěšný střelec Došek.

Teprve za tohoto stavu se Liberec probral ze šoku, po změnách v sestavě převzal taktovku. V 62. minutě po Pavelkově centru zůstal před Melichárkem zcela volný Rybalka, který snadno skóroval. Slovácko se zatáhlo do obrany, hrálo křečovitě a chybovalo.

Nedorozumění domácích zadáků potrestal druhou brankou Liberce střídající Hušek, ovšem na bodový zisk už Liberec nedosáhl a z posledních čtyř utkání vyhrál pouze jednou. "Takový výsledek se už těžko otáčí. Po ligové přestávce, kdy jsme si doléčili zranění, jsem takový výsledek nečekal," řekl kouč Šilhavý. 

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 4:2 (1:0)

Branky: 47. a 57. Došek, 34. Valenta, 49, Kerbr - 62. Rybalka, 71. Hušek. Rozhodčí: Jech - Urban, J. Paták. ŽK: Valenta, Biolek, Reinberk - Sackey. Diváci: 4 076.

Slovácko: Melichárek - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Daníček - Biolek (84. Ondřejka), Valenta (88. Trávník), Petr (78. R. Mezlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Liberec: Kovář - Coufal (71. Kušnír), Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey (46. Hušek) - Šural, Pavelka, Rybalka, Kalitvincev (59. Delarge) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články