Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slávistický kouč Koubek možná nestihne důležitý zápas s Plzní

Praha - Fotbalisté Slavie se v sobotním utkání 11. kola první ligy v Plzni možná budou muset obejít bez trenéra Miroslava Koubka. Hlavní kouč červenobílých je s reprezentační devatenáctkou na kvalifikaci mistrovství Evropy a v sobotu ho čeká ve Vítkovicích odpoeldní duel proti Gibraltaru. Slavia se v Plzni pokusí napodobit jarní vítězství 1:0. Pokud by neuspěla, hrozí jí, že klesne na poslední příčku tabulky v případě, že by Znojmo bodovalo v Ostravě.

Ligový zápas v Plzni začíná ve 20:15 a Koubek by měl na přesun do západočeské metropole jen necelé čtyři hodiny. Je možné, že by dorazil až během utkání, nebo u týmu bude chybět a komunikovat s asistenty přes telefon. "Existuje celá řada variant. Jedna z nich je, že trenér bude sledovat zápas v přímém přenosu a bude na telefonu," řekla mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Pražský klub s možnou Koubkovou absencí počítal dopředu. Šlo o podmínku, kterou si při jeho uvolnění do pražského klubu stanovila Fotbalová asociace ČR. "Dopředu jsme věděli, že tahle situace nastane, byli jsme na ni připraveni," uvedla Nouzáková.

Koubka, který převzal Slavii před měsícem, jsou připraveni zastoupit asistenti. Oficiálně by vedl mužstvo zřejmě Juraj Šimurka. "Samozřejmě jsme si před odjezdem trenéra Koubka stanovili náplň tréninků a intenzivně na tom pracujeme. Jsme spolu v každodenním kontaktu, velice podrobně ho informujeme, jak tréninky proběhly, jak na tom jednotliví hráči jsou, zda jsme splnili to, co jsme si stanovili," řekl Šimurka.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Slavie Koubek možná nestihne duel s Plzní
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články