Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Znojmo slaví po vítězství nad Boleslaví první výhru v lize

Brno - Znojmo slaví svou historicky premiérovou výhru v nejvyšší soutěži. Nováček první ligy dnes v 10. kole překvapivě porazil Mladou Boleslav brankami Václava Vašíčka a Patrika Hrošovského 2:0, bodoval po čtyřech předešlých porážkách a z posledního místa v tabulce ztrácí už jen bod na nesestupové příčky. Hosté duelu zcela propadli a prohráli poprvé po sedmi kolech. Zápas sledovala nejnižšší návštěva v tomto ročníku 391 diváků.

Utkání 1. SC Znojmo - FK Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Boleslav nezačala špatně. Po zaváhání domácí obrany se dostal do obrovské šance Ščuk, ale sám před vyběhnutým Hrubým přestřelil břevno. Stejný hráč pak z hranice velkého vápna nechal vyniknout znojemského brankáře, který míč vyboxoval před sebe.

To bylo na delší dobu od hostů vše. Postupem času se dostávali do hry také Znojemští a odměnou za zvýšenou aktivitu jim byl vůbec první vstřelený gól v pátém zápase v brněnském azylu.

Crnkič poslal ve 24. minutě z pravé strany centr na rozběhnutého Vašíčka, jenž prošel snadno boleslavskou obranou a střelou k pravé tyči překonal gólmana Millera. Svěřenci Leoše Kalvody dali v lize gól po 384 minutách.

Na startu druhého poločasu udělal hostující kouč Ladislav Minář hned dvě změny, jednu vynucenou. Místo zraněného brankáře Millera nastoupil Diviš a Fabiána nalevo vystřídal Bořil. Hned pět minut po pauze mohl vyrovnat, Hrubý ale jeho ránu k pravé tyči konečky prstů vyrazil na rohový kop.

Jihomoravané čekali na rychlé brejky. Jeden málem potrestal Vašíček, ale nezakončil ideálně. Největší šanci na vyrovnání měla Boleslav dvacet minut před koncem. Jarolím odcentroval na malé vápno, kde byl nikým nehlídán Nešpor, jenže z jasné pozice netrefil prázdnou branku.

Na víc se favorit už nezmohl a v závěru znovu inkasoval. Buchta ani nadvakrát střídajícího brankáře Diviše nepřekonal, povedlo se to až dvě minuty před koncem střídajícímu Hrošovskému. Naběhl si na Tomečkův centr a jemnou tečí rozhodl.

1. SC Znojmo - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0) Branky: 24. Vašíček, 88. Hrošovský. Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Zeman. ŽK: Buchta, Odehnal, Hnaníček, Tomeček - Jarolím, Kysela, Johana. Diváci: 391.

Znojmo: Hrubý - Mudra, Hnaníček, Odehnal, Cihlář - Reljič (69. Helísek), Buchta (80. Hrošovský), Okleštěk, Lacko, Crnkič - Vašíček (87. Tomeček). Trenér: Kalvoda.

Mladá Boleslav: Miller (46. Diviš) - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián (46. Bořil) - Jarolím, Ščuk - Štohanzl, Štajner, Chramosta (68. Šultes) - Nešpor. Trenér: Minář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články