Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň čeká po výprasku od "Citizens" pražská Dukla

Praha – Po bolestné třígólové porážce od anglického Manchesteru City musí fotbalisté Plzně začít myslet opět na domácí soutěž. Večer je v rámci 9. kola čeká nebezpečná Dukla Praha, a pokud Viktoriáni nechtějí, aby jim v čele tabulky utekl jejich hlavní konkurent v předpokládaném souboji o titul - Sparta, musí s Duklou naplno bodovat. Přímý přenos utkání Viktoria Plzeň – Dukla Praha sledujte od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Západočeši s týmem z Julisky v lize ještě neprohráli, ze čtyř zápasů si připsali tři výhry a jednu remízu. Při každém vítězství navíc soupeři vstřelili čtyři góly. Kouč Pavel Vrba ale upozorňuje, že jeho svěřence nečeká proti šestému celku tabulky snadná práce. "Dukla delší dobu patří k mužstvům, která ve skromných podmínkách dokážou hrát velice slušně ligu. Je vidět, že v Dukle fungují pravidla, která se dodržují, a proto se jim daří," ocenil soupeře Vrba. Hlavní nebezpečí by mělo Plzeňským hrozit od nejlepšího střelce Dukly Zbyňka Pospěcha.

Ten dvěma brankami zajistil v minulém kole Dukle výhru 2:1 nad Brnem a prodloužení série bez porážky na čtyři duely. "Zápas s Plzní je pro nás velká prověrka. Hráli jsme s mužstvy spíše z dolní poloviny tabulky, teď nás naopak čekají utkání se třemi mužstvy ze špičky, která hrála poháry," uvedl kouč Dukly Luboš Kozel, který věří, že se nebude opakovat duel na jaře, kdy Pražané dostali v první minutě červenou kartu a prohráli 0:4.

Koubka čeká premiéra na slávistické lavičce 

Ostře sledovaná bude nedělní premiéra trenéra Koubka na slávistické lavičce v Jablonci. Pražané věří, že je nástupce Michala Petrouše, který rezignoval po sobotním domácím debaklu 0:4 s Mladou Boleslaví, dokáže probudit a pozvednout z třináctého místa v tabulce.

Slávisty ale čeká velmi náročný los. "Souhlasím, že následující zápasy s Jabloncem, Spartou a Plzní jsou smrtelným koktejlem. Věřme tomu, že bude fungovat ten moment změny, jiná metodika, přístup a rétorika. Je to pověstný impulz, jsem optimista a věřím, že se to mužstvo zmobilizuje, vymotivuje a půjde do toho," prohlásil Koubek.

Výsledkový útlum zažívá i Jablonec, stejně jako slávisté dvakrát za sebou prohrál. "Opakují se u nás chyby a opakují se od jednotlivých hráčů. Ale já chci věřit tomu, že jsme schopni je odstranit. Samozřejmě nás čeká těžké utkání, i s tou trenérskou změnou, která se ve Slavii teď stala. Budou pro nás teď trošičku nečitelní. Jsem přesvědčený, že trenér je dobře namotivuje, ale my chceme uspět," uvedl trenér Jablonce Roman Skuhravý.

Liberec jede do Ostravy

Třetí Liberec cestuje k nedělnímu utkání do Ostravy povzbuzený cennou čtvrteční remízou 2:2 v prvním kole základní skupiny Evropské ligy ve Freiburgu. Severočeši se chtějí konečně vyvarovat špatného vstupu do utkání, který je provází po celou sezonu. "Snad se dáme po Freiburgu rychle dohromady. Přál bych si, abychom v Ostravě konečně předvedli oba dobré poločasy," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

V kontaktu s čelem tabulky by se ráda udržela i Mladá Boleslav. Středočeši šestkrát za sebou neprohráli a dobrou formu mohou potvrdit doma proti Jihlavě. "Při vší úctě k síle a kvalitě soupeře teprve domácí výhrou nad Jihlavou potvrdíme tři body přivezené ze slávistického Edenu. Povede se nám to, pokud hráči předvedou soustředěný a zodpovědný výkon ve všech řadách," prohlásil trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář. Čtvrté Teplice se představí v Příbrami až v pondělní dohrávce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články