Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Tecl: Penaltu jsem dostal ze soucitu, hodně se mi po ní ulevilo

Plzeň - Po svém zimním příchodu do Plzně se konečně poprvé trefil v lize. Sice "jen" z penalty, kterou mu za stavu 4:0 přenechali spoluhráči. Přesto si však nejdražší posila v historii mistrovského klubu, dvaadvacetiletý útočník Stanislav Tecl mohl konečně oddechnout. Bývalý hráč Jihlavy teď věří, že si gólový úspěch zopakuje i v odvetě 2. předkola Ligy mistrů proti Željezničaru Sarajevo.

"Ani nevíte, jak hrozně jsem si oddechl," přiznal Tecl, který do Plzně přišel jako jeden z nejlepších střelců ligy, ovšem na jaře dal jen dva góly v Evropské lize Neapoli. V lize se trápil a během 14 zápasů ani jednou neskóroval. Až teď z penalty.

"Byla to hrozně dlouhá doba a hodně mě to trápilo. Šanci jsem měl dost, ale bohužel mi to tam nepadalo. Předtím do čeho jsem v Jihlavě kopl, tak to mi spadlo do brány. Teď to bylo naopak. Snad i z brankové čáry bych byl schopný bránu překopnout. Tak se to snad teď otočí," doufal Tecl.

Pokyn k tomu, aby pokutový kop šel zahrávat zrovna střídající Tecl, dal sám trenér Pavel Vrba, který doufal, že jeho svěřenec využije nabídnutou příležitost ke zvýšení střeleckého sebevědomí. "Jsem moc rád, že konečně prolomil tu smůlu, kterou měl v ligových utkáních. Doufám, že to z něho spadne, že se konečně chytne a ukáže, že je kvalitním hráčem," řekl Vrba.

Sám Tecl se původně k penaltě nehrnul, protože předem určený byl Vladimír Darida. "Myslím, že David Limberský [kapitán týmu v utkání] mi balon dal už asi ze soucitu," smál se těsně po utkání Tecl. "Bral jsem to jako automatickou věc, že na ní půjde Vláďa. Byl jsem potom rád, že mi David dal míč, a pak už jsem se soustředil jen na tu penaltu. Trenér Vrba si ale za to řekl o pivo, tak ho má u mě," prozradil Tecl.

Svůj podíl na Teclově brance měl také Milan Petržela, který svým průnikem penaltu vybojoval. "Už když nastupoval, tak jsem mu říkal, že dneska ten gól dá. Jsem moc rád, že jsem mohl být u toho. Opravdu se tím trápil, tak mu to moc přejeme a snad se rozjede," řekl Petržela.

Také Tecl věří, že gól pro něj bude vzpruhou a ukáže to třeba už v úterním utkání se Sarajevem. "Ta trefa je pro mě opravdu hodně důležitá. Je to pro mě dárek z nebes a doufám, že se mi to projeví na psychice," dodal Tecl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články