Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Policie viní jednoho člověka z podplácení v lize

Praha - Policie obvinila jednoho člověka kvůli údajnému nabídnutí úplatku za ovlivnění zápasu první fotbalové ligy. Podezřelý muž prý nabídl jednomu hráči v uplynulé sezoně 50 000 korun za to, že úmyslně špatnou hrou ovlivní utkání. Muž je obviněn z podplacení a je vyšetřován na svobodě.

Korupce
zdroj: ČTK autor: Horázný Josef

Podle serveru Aktuálně.cz by obvinění mohlo souviset s nedávnou domovní prohlídkou bytu příbramského fotbalového funkcionáře Romana Rogoze. Rogoz tuto informaci nepotvrdil, ale podle prezidenta příbramského klubu Jaroslava Starky je Rogoz kvůli korupci vyšetřován. "Měl nabídnout úplatek našemu bývalému hráči Michalu Kleslovi, nyní působícímu v Českých Budějovicích," řekl Starka s tím, že Klesla byl z Příbrami odejit poté, co měl odcizit peníze spoluhráčům z kabiny.

České Budějovice se však Klesly zastaly. "Michal je bezpochyby herně i charakterově lídrem našeho týmu. I proto jsme se po ukončení smlouvy rozhodli využít opci a smlouvu s hráčem prodloužili," uvedli zástupci Dynama.

V dubnu obvinil Příbram z pokusu o ovlivnění fotbalisty Českých Budějovic šéf Dynama Karel Poborský. Později to popřel a uvedl, že neměl na mysli nikoho konkrétního. Příbram v Českých Budějovicích vyhrála v záchranářském souboji 1:0 gólem ze sporné penalty.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal řeší další údajnou korupci

Jméno Rogoze, jenž letos přišel do Příbrami právě z Českých Budějovic, bylo na podzim spojováno s korupční kauzou, kterou rozpoutal šéf Sparty Daniel Křetínský. Žádné podezření však nebylo konkretizováno. Vedení FAČR zatím žádné oficiální informace o novém případu od policie nedostalo. "Policie je při postupu opatrná. Zatím nemáme žádné informace," řekl mluvčí FAČR Petr Kovář.

Jde o další korupční kauzu v první lize. Kvůli možnému ovlivnění zápasu nejvyšší soutěže protikorupční policie obvinila tři lidi už začátkem roku. Policie je stíhá v souvislosti s možným ovlivněním jednoho utkání v sezoně 2011/2012.

Zdroj
ČTK, Právo, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články