Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Nová sparťanská posila Vacek: Musíme udělat všechno pro titul

Praha - Sotva skončil poslední ročník Gambrinus ligy a ještě ani oficiálně nezačalo přestupní období - a Sparta už má pro příští sezonu pravděpodobně všechny klíčové příchody vyřešeny. Jedním z nich byl přestup šestadvacetiletého Kamila Vacka, který se vrací po dvou sezonách strávených v italském Chievu.

Kamil Vacek při příchodu do Sparty
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vacek nebere návrat do české ligy jako degradaci. Naopak si hodně slibuje od staronového spojení se Spartou, v níž bude rok hostovat a má opci na přestup. "Pro mě byl teď návrat do Sparty nejlepším možným řešením," řekl Vacek, který v loňské sezoně odehrál jen jedenáct ligových zápasů.

"Na podzim jsem ještě docela hrál, ale pak mě zbrzdilo zranění. Po příchodu nového trenéra nastal zlom po lednovém utkání na hřišti Lazia Řím. Nastoupil jsem v základní sestavě, vyhráli jsme, ale po tom utkání jsem se zase na hřiště nedostával. To už jsem začínal tušit, že musím udělat nějaké zásadní rozhodnutí," popisoval Vacek zlom, který jej donutil Chievo opustit, přestože angažmá v Itálii nelituje. "Dalo mi to moc. Hrál jsem hodně velkých zápasů proti skvělým týmům. Není to tak, že bych tu štaci hodnotil negativně," řekl Vacek.

Přesto však podotýká, že pro něj návrat byl ideální volbou. "Jestli se chci v kariéře někam posunout, musím začít pravidelně hrát. Ve Spartě se o to chci poprat. Už před dvěma lety se mi z ní neodcházelo lehce a do Chieva jsem šel hlavně za novou výzvou. Ale měl jsem i domluvu s (majitelem) panem Křetínským, že se někdy do klubu vrátím," popisoval Vacek, jehož láká také spolupráce s trenérem Lavičkou, který fotbalistu vedl v reprezentační jednadvacítce i ve Spartě v roce 2008. "I on byl jedním z důvodů, proč jsem se o návratu moc dlouho nerozhodoval," uvedl Vacek.

Nejen jemu, ale i Spartě hostování přijde maximálně vhod. Letenští v loňské sezoně těsně nezískali ligový titul a byla kritizována také úloha kapitána týmu Marka Matějovského, který také působí ve středu zálohy. Jeho budoucnost v týmu, minimálně jakožto lídra s kapitánskou páskou, je velmi nejistá. Vacek cítí odpovědnost, kterou bude jako jedna z hlavních hvězd týmu mít.

"Snad na své minulé výkony dokážu navázat a přízeň fanoušků si zase zasloužím, zkušenosti z Itálie mi, doufám, pomůžou," uvedl Vacek. "Jsem přesvědčený, že jsem udělal správný krok. Tým se za dva roky sice dost obměnil, ale první dojmy z kabiny jsou skvělé. Pořád v sobě nosím vzpomínky na rok 2010, kdy jsme udělali titul. A musíme udělat všechno, aby za rok byl na Spartě zase," prohlásil Vacek.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Plzně se vrací Petržela, do Sparty Vacek
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články