Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Disciplinárka opravila rozhodčího a zrušila žlutou teplickému Litsingimu

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace zrušila teplickému Francisi Litsingimu nesprávně udělenou žlutou kartu z úterního zápasu 28. kola Gambrinus ligy s Libercem. Konžskému záložníkovi tak zůstávají tři napomínání v sezoně a může nastoupit do nedělního utkání se Spartou Praha. Disciplinárka ještě neřešila vyloučení sparťana Davida Lafaty ve středečním duelu v Brně a reprezentačního útočníka, který má standardně zastavenou činnost, předvolala na příští čtvrtek.

Teplický Francis Litsingi v diskusi s rozhodčím
zdroj: isifa/mafra autor: Karel Pešek

Rozhodčí Petr Ardeleánu v Liberci udělil Litsingimu žlutou kartu za údajné simulování v pokutovém území. Tepličtí po prohře 1:3 s verdiktem nesouhlasili a trenér Zdeněk Ščasný označil za neuvěřitelné, že jeho tým nezahrával penaltu. Disciplinární komise mu dala za pravdu. Ščasný tak autora čtyř ligových branek v sezoně bude moci využít v důležitém domácím utkání o záchranu.

"S ohledem na hráčovo vyjádření a na základě vyjádření komise rozhodčích, která shledala, že žlutá karta byla udělena nesprávně, došla disciplinární komise k závěru, že k disciplinárnímu provinění v tomto případě nedošlo a skutek se nestal," uvedla disciplinárka v prohlášení.

Hrát nesmí Lafata

Nejlepší ligový kanonýr Lafata se v 52. minutě za stavu 0:3 ohnal loktem po brněnském Tomáši Frejlachovi a trefil ho do hrudníku. Po tomto zákroku mu rozhodčí Jiří Jech udělil první červenou kartu v české lize.

Lafata přijde o nedělní duel s Teplicemi a definitivní trest by si měl vyslechnout příští týden. Pro druhý tým tabulky je to další oslabení ofenzivy v závěru sezony. Kamerunský útočník Léonard Kweuke si odpykává dvanáctizápasový trest za vážné zranění mladoboleslavského Radka Dosoudila v odvetném semifinále Poháru České pošty.

Prvoligová sezona už skončila pro jihlavského Tomáše Josla, který za osm žlutých karet nebude hrát poslední dvě kola. Za čtyři napomínání si v neděli nezahrají českobudějovický Aleš Hanzlík, Tomáš Krbeček z Příbrami a brněnský Tomáš Frejlach. Záložníka Zbrojovky poté čeká trest na jeden zápas za vyloučení po druhé žluté kartě v duelu se Spartou.

Dohru bude mít i finále poháru

Disciplinární komise zahájila řízení s Mladou Boleslaví a Jabloncem kvůli výtržnostem jejich fanoušků, které provázely finále Poháru České pošty v Chomutově. Po pátečním utkání policie obvinila tři fanoušky kvůli výtržnictví a ublížení na zdraví, 14 lidí se na stadionu dopustilo přestupku proti veřejnému pořádku. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články