Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Plzeň chce zůstat před Spartou, v Olomouci slibuje otevřený fotbal

Praha - Fotbalisté vedoucí Plzně mohou udělat další krok k mistrovskému titulu. Západočeši ve 28. kole Gambrinus ligy chtějí vyhrát v Olomouci a napravit poslední domácí porážku s pražskou Slavií, díky níž se druhá Sparta přiblížila v tabulce na rozdíl dvou bodů. Letenští doufají v další zaváhání Viktorie, zároveň však musejí uspět v Brně. Naproti tomu smutnou jistotu sestupu mohou získat poslední České Budějovice, které se představí na Slavii. Utkání Olomouc - Plzeň sledujte i s předzápasovým studiem od 19:00 na ČT sport a našem webu.

Plzeň má v posledních třech zápasech sezony papírově těžší los než Sparta, protože po Olomouci hned v neděli přivítá rozjetý Liberec. "Nebude to nic jednoduchého, ale zase je pro nás výhodnější, když hrajeme se soupeři praktikujícími otevřenější fotbal, jako je právě Olomouc a Liberec. Očekávám fotbal nahoru dolu a na konci uvidíme, jestli to pro nás bude výhoda," uvedl plzeňský trenér Pavel Vrba.

Čtvrtá Sigma se s novým koučem Martinem Kotůlkem zvedla a v premiéře pod jeho vedením v sobotu vyhrála 2:0 v Příbrami. Také proti Viktorii bere jen tři body. "Remíza už pro nás nic neřeší, jestliže chceme bojovat o evropský pohár. Chceme bodovat naplno, Plzeň taky potřebuje vyhrát, proto by to mohl být dobrý zápas. Plzeň jsem sledoval v hodně zápasech. Snažili jsme se v jejich hře najít nějaké slabiny a snad jsme je našli," doufal Kotůlek.

Prosadí se v Brně Lafata?

Sparta v minulém kole deklasovala i díky hattricku Davida Lafaty Mladou Boleslav 4:0 a ukončila sérii čtyř soutěžních utkání bez vítězství. Domácí výhru však potřebuje potvrdit i v Brně. Pražané nováčka soutěže porazili v lize čtyřikrát za sebou se skóre 12:0.

Ludevít Grmela
zdroj: isifa/MAFRA autor: Jiří Salik Sláma

"Brno bojuje o záchranu, o každý bod, aby si zajistilo ligovou příslušnost i pro další sezonu. Měli jsme možnost Brno vidět v dohrávce na Dukle, a přestože prohrálo 2:3, ve druhém poločase bylo lepším týmem. Brno má poměrně mladý tým, ale Švancara a Zavadil tam přinášejí zkušenosti a nespornou kvalitu," řekl o soupeři trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Jeho protějšek Ludevít Grmela očekává velmi silného soupeře. "Hraje dobře doma i venku, nerozlišuje to. Když se u nás sejde všechno pozitivní, je možné bodovat. Když se to nesejde, je naděje malá," přemítal Grmela.

Dynamo musí k naději v Edenu vyhrát

Pokud České Budějovice v Edenu se Slavií prohrají, Příbram v úterý zvítězí v Hradci Králové a Ostrava bude ve středu bodovat s Duklou, tak Jihočeši definitivně sestoupí. K udržení šance na záchranu jim za určitých okolností nemusí stačit ani bod, takže potřebují zvítězit.

"Na Slavii jedeme oživit takovou tu malou naději, kterou ještě na záchranu v lize máme. Samozřejmě nás čeká velice dobrý a silný soupeř, ale pokud chceme nějakým způsobem ještě v lize žít, tak musíme na Slavii uspět," řekl trenér Dynama Pavol Švantner. Jeho tým venku prohrál pětkrát za sebou. Slavia naopak vyhrála oba zápasy pod staronovým trenérem Michalem Petroušem.

Páteční vítěz poháru České pošty Jablonec v dalším utkání středečního programu zavítá na hřiště svého finálového soupeře z Mladé Boleslavi. Ostrava bojující o záchranu pak doma přivítá pražskou Duklu, které podlehla ve všech třech předchozích prvoligových duelech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články