Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Derby pražských "S" má sledovat vyprodaná Letná

Praha - Fotbalové derby mezi Spartou a Slavií by mělo být v sobotu vyprodané. Na letenský stadion pražské Sparty zřejmě znovu dorazí přes 19 tisíc fanoušků, stejně jako před dvěma týdny na další šlágr s Plzní. K dnešku zůstávalo v prodeji k dispozici asi tisíc vstupenek. Utkání nabídne od 19:00 v přímém přenosu ČT sport a náš web.

Slavia - Sparta
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Lístky jsou stále v prodeji na pokladnách stadionu Sparty a na webu Ticketportal.cz. "Záleží také na tom, jakým způsobem proběhne neuplatnění rezervací na webu. Nevyzvednuté rezervace se vždy o půlnoci vracejí do prodeje a fanoušci je vzápětí zakupují, dnes hrubým odhadem zbývá asi tisícovka lístků. Na 99 procent se tak dá říci, že utkání bude vyprodané," uvedl Kasík.

"Je skvělé, že o náš druhý domácí zápas po sobě je mezi fanoušky takový zájem. Je to pro nás zpětná vazba, že asi teď svoji práci odvádíme dobře. Snad se nám zápas se Slavií povede stejně jako ten proti Plzni, kdy nám fandové strašně pomohli," připomněl brankář Sparty Tomáš Vaclík nedávnou výhru nad Plzní 1:0.

Velké pražské derby, už 279. v historii, fanoušky táhne, zaplněný má být i slávistický sektor v letenské aréně. Příznivci "sešívaných" si zatím rozebrali asi 1 300 vstupenek, dalších pět stovek má ještě Slavia k dispozici na pokladnách stadionu v Edenu. "Předpokládáme, že náš sektor bude také plný," podotkla mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Sparta půjde do zápasu v roli favorita, protože společně s Plzní vede ligovou tabulku. Slavia je s dvacetibodovým odstupem na osmé pozici, ale může ji povzbudit vzpomínka na podzimní vzájemný zápas, kdy Spartu v Edenu zdolala těsně 1:0.

Pokud některý z týmů ovládne derby, bude se honosit do dalšího vzájemného zápasu titulem "Král Prahy". Fotbalové klání tak ozvláštní nová motivace. Vítězné mužstvo totiž hned po utkání získá od primátora Bohuslava Svobody Klíč města Prahy, který bude mít v moci do příštího souboje. V případě remízy klíč zůstane uschovaný na neutrální půdě v sídle magistrátu české metropole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články