Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slovácko čeká na první jarní gól, s Duklou hrálo 0:0

Praha - Slovácko si po debaklu se Spartou 0:4 nespravilo chuť ani v dohrávce 18. kola. Na domácím hřišti jen remizovalo s Duklou 0:0. Po většinu utkání sice mělo Slovácko územní převahu, v koncovce se však neprosadilo a v jarní ligové části zatím nevstřelilo branku. Z posledních osmi zápasů vyhrálo pouze jednou. Dukle patřily začátky obou poločasů, jenže také neskórovala a na hřišti soupeře popáté remizovala.

Slovácko - Dukla
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Snaha o aktivní hru vydržela Dukle pouhou čtvrthodinu. V ní si vypracovala územní převahu, ale to i díky tomu, že domácí nechávali hodně prostoru k zakládání akcí středové řadě soupeře. Dukla po sedmi minutách vstřelila i branku, Vrzalovu střelu brankář Melichárek vyrazil před Přeučila, ten rozvlnil síť, jenže kvůli ofsajdu rozhodčí gól neuznal.

Slovácko hrálo v úvodu hodně zakřiknutě, postupně se osmělovalo k útočení. Na konci první půlhodiny se dostal k několika šancím Došek. Jeho hlavičkovým pokusům ale chyběla větší razance i přesnost. Doškovi v útoku dobře sekundoval na hrotu Skalák, který svou pohyblivostí a napadáním komplikoval Dukle zakládání útočných akcí.

Po půlhodině hry Skalák unikl po levé straně a jeho střela těsně minula cíl. Po slibném začátku naopak Dukla zcela vyklidila střed hřiště. Snaha o pomalý kombinační fotbal neměla proti dravějšímu domácímu týmu naději na úspěch.

Po změně stran hosté zlepšili opět na chvíli pohyblivost, snaha o aktivnější hru však postupně přecházela ve statickou hru. Důraznější Slovácko získalo územní převahu, ale k zakončení se přes pozorně hrající obranu dostávalo s velkými obtížemi. Pražané se pokoušeli o rychlé protiútoky, brankáře Melichárka však vážněji neohrozili.

V závěrečné čtvrthodině trenér Slovácka Habanec posílil útočnou řadu, jenže ani tato snaha ke vstřelení branky nevedla. V nastavení měl největší šanci celého zápasu Trousil, jeho střelu ale brankář Rada chytil.

Zvítězila taktika

Jen částečně spokojený se ziskem bodu byl trenér Slovácka Svatopluk Habanec. "Mrzí mě, že jsme nevyhráli. Ale na druhé straně je důležité, že jsme doma neprohráli. Není však příjemné, že jsme nezískali tři body," lišácky zhodnotil výsledek. Poukázal na to, že Dukla je v ligové soutěži určitě jedním z lepších soupeřů, který dokáže být hodně nebezpečný.

"Nachystali jsme se po taktické stránce dobře. Nenechali jsme se roztáhnout, naopak jsme zahustili střed hřiště. Pokud bychom nechali soupeři více prostoru, tak bychom s ním měli problémy," pochválil Habanec zvolenou taktiku. Také nechtěl své svěřence vybláznit tak, aby se pustili do bezhlavé nátlakové hry. "Takovou taktiku dokáže Dukla pohotově potrestat. Už jsem to viděl několikrát," tvrdil Habanec.

Trenér Dukly Luboš Kozel vyslovil s bodem spokojenost. "Každý bod zvenku má svou cenu," usmál se. Vedle jednoho vítězství už Dukla pětkrát venku uhrála bod a je remízovým králem na soupeřových trávnících. "Slovácko odehrálo dobrý zápas. Nám se dařilo jen zhruba čtvrt hodiny, ale potom naše hra moc nefungovala. Slovácko nás dobře napadalo a svůj podíl na našem matném výkonu měla i naše nekvalita," posteskl si Kozel. Více spokojený byl s výkonem svých svěřenců ve druhém poločase. "Obrana hrála dobře, uhlídali jsme nebezpečného Doška, který měl v prvním poločase tři slibné šance. Mrzí mě ale naše špatná hra dopředu," dodal Kozel.

1. FC Slovácko - Dukla Praha 0:0

Rozhodčí: M. Paták - Blažej, Zeman. ŽK: Mezlík, Hlúpik, Došek - Podrazký, Vrzal, Pospěch, Štetina, Berger. Diváci: 3 906.

Sestavy:

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk - Hlúpik (73. Kerbr), Valenta, Hofmann, Volešák (90. Košút) - Došek, Skalák (70. Kovář). Trenér: Habanec.

Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Vrzal - Berger (90. Marek), Vorel, Podrazký, Kalouda (84. Svatonský), Přeučil (69. Néstor) - Pospěch. Trenér: Kozel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články