Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slovácko chce proti Dukle odčinit debakl se Spartou

Praha - V minulém kole sice Slovácko odjíždělo ze Sparty s debaklem 0:4, letenskému týmu ale bylo dlouho vyrovnaným soupeřem, a kdyby Libor Došek proměnil jednu ze svých šancí, mohlo si odvážet klidně všechny tři body. Nadějnou jarní formu by Slovácko rádo potvrdilo v dnešní dohrávce 18. kola proti Dukle, která naposledy remizovala v Teplicích. Přímý přenos utkání sledujte od 16:30 na ČT sport a našem webu.

Slovácko drželo na Letné přes hodinu bezbrankový výsledek, ale nezvládlo závěr a čtyřikrát inkasovalo. "Pokud chceme bodovat, tak se v naší hře musíme vyvarovat zbytečných chyb, na které jsme doplatili vysokou prohrou na Spartě. A také zlepšit koncovku, neboť zahazování šancí by se nám nemuselo vyplatit," upozornil trenér Svatopluk Habanec.  

Dukla je podle něj silná v kombinaci. "Nesmíme jí proto dát zbytečně prostor. Uspět můžeme aktivní hrou s napadáním protivníka. Soupeř vyniká také kvalitní hrou v defenzivě, v útoku je nebezpečný zejména Pospěch," doplnil Habanec, jehož svěřenci naplno bodovali v jediném z posledních sedmi utkání.  

Dejvický celek v úvodním podzimním duelu se Slováckem na Julisce neudržel dvoubrankové vedení a jen remizoval 2:2. "Tohle utkání se nám výsledkově moc nepovedlo. O poločase jsme vedli 2:0 a po přestávce jsme místo další vstřelené branky dovolili Slovácku několik rychlých protiútoků, ze kterých dokázalo vyrovnat," připomněl trenér Dukly Luboš Kozel.  

"Slovácko je mužstvo, které spoléhá na standardní situace a rychlé protiútoky. Vzadu především na zkušenost Honzy Trousila a vepředu na údernost Libora Doška, což platilo i na podzim," doplnil Kozel. Pražané v tomto ročníku z osmi venkovních zápasů zvítězili jen jednou v Brně.   

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články