Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Nové posily Liberce: Hušek a Ukrajinec Rybalka

Liberec - Fotbalisté Liberce získali další dvě posily pro jarní sezonu. Slovan se definitivně dohodl se záložníkem Lubošem Huškem, který podepsal pod Ještědem smlouvu na jeden a půl roku s opcí. Na hostování z Dynama Kyjev pak na sever Čech přichází Ukrajinec Sergej Rybalka.

Oba dva s Libercem už nějakou dobu trénovali a odehráli i většinu přípravných zápasů. "Oba hráči patří v přípravě k nejlepším na hřišti. Jsem rád, že jsme jednání dotáhli úspěšně do konce," řekl sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Devětadvacetiletý Hušek zkusí v mistrovském celku znovu nastartovat kariéru. Bývalý defenzivní záložník Sparty získal s letenským klubem dva ligové tituly a dokonce v roce 2009 krátce nakoukl do reprezentace. Před rokem v zimě ale neprodloužil s Pražany smlouvu a byl přeřazen do B-týmu. Od podzimu byl volným hráčem.

V české lize Hušek odehrál v dresu Sparty a předtím Jablonce 122 utkání, ve kterých vstřelil čtyři góly. "Chci přesvědčit lidi okolo sebe a také sebe samotného, že fotbal ještě umím a že jsem ho hrát nezapomněl. Udělám maximum, abych Slovanu pomohl na místa v tabulce, kam patří," řekl před pár dny Hušek.

Rybalka je považován za jeden z talentů ukrajinského fotbalu. Jako mladík upoutal pozornost klubovým střeleckým rekordem v Arsenalu Charkov, odkud před pěti lety přestoupil do Dynama Kyjev. V přípravných zápasech za Liberec si dvaadvacetiletý záložník, který prošel ukrajinskými mládežnickými reprezentacemi včetně jednadvacítky, připsal zatím jeden gól.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články