Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vácha už trénoval se Spartou. Šilhavý: Věřím, že ho nahradíme

Praha - Trenér libereckých fotbalistů Jaroslav Šilhavý si nemyslí, že by měl přestup záložníka Lukáše Váchy do Sparty ochromit hru Slovanu. Věří, že se úřadující mistr s odchodem klíčového hráče dokáže vyrovnat, neboť na jeho post má hned několik variant. "Nemyslím si, že by tím naše hra měla být ochromená," řekl Šilhavý. Vácha se zatím poprvé zapojil do sparťanského tréninku.

Lukáš Vácha se upsal Spartě
zdroj: AC Sparta Praha

Na Váchův post defenzivního záložníka má liberecký kouč několik alternativ. Jednou z nich by mohl být Luboš Hušek, který je na severu Čech na zkoušce poté, co skončil ve Spartě a poslední půlrok nehrál. "Je to velice zkušený hráč, který chce vyhrávat. Objevil se i v národním týmu. Má obrovskou motivaci vrátit se do velkého fotbalu," řekl Šilhavý.

V kádru je také zkušený Tomáš Janů, dobře se jeví Ghaňan Isaac Sackey a na postu defenzivního středopolaře může nastoupit i David Pavelka, který spolu s Martinem Frýdkem přišel na sever Čech jako kompenzace za Váchu. Vedle nich angažoval Liberec bývalého reprezentanta Radoslava Kováče, jenž by měl ve středu obrany nahradit Jana Nezmara.

Obhájci titulu figurují v tabulce až na deváté příčce a jedinou reálnou cestou, jak se probojovat do evropských pohárů, je pro ně momentálně Pohár České pošty. Sparta je naopak třetí a šancí na titul se vzdát nehodlá. "Nabídka Sparty se neodmítá. Když se jednání o přestupu vleklo, tak jsem byl lehce nervózní. Jsem rád, že se to povedlo realizovat, a teď je na mně, abych se prosadil," řekl Vácha.

Ukázat se v dobrém světle by se Vácha mohl už v únorových zápasech Evropské ligy s Chelsea. "Zahrát si proti ní je samozřejmě velká motivace do přípravy, ale pro mě je velká motivace už jen být ve Spartě. Každopádně udělám vše pro to, abych se za důvěru odvděčil výkony."

Je nám líto, video expirovalo.
Vácha trénoval se Spartou na Strahově
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články