Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hradec zahájil trénink s Kuličem, Jihlava posiluje

Hradec Králové - Fotbalisté Hradce Králové absolvovali první trénink zimní přípravy i s posilami Markem Kuličem, Tomášem Hájkem a také útočníkem druholigového HFK Olomouc Liborem Žondrou, který přišel na čtrnáctidenní zkoušku. Vysočinu Jihlava posílí v jarní části první ligy útočník Václav Vašíček a záložník Václav Tomeček ze Sigmy Olomouc. Na zkoušku přišel srbský útočník Darko Bjedov.

Vytáhlý hráč je po Kuličovi druhým adeptem na posílení útoku, který má Hradec se 17 góly třetí nejhorší v aktuálním ročníku. Na podzim dal třiadvacetiletý Žondra během osmi zápasů druhé ligy dva góly.

"Libor nás poprvé zaujal při generálce na letošní prvoligový ročník a také jak jsme v průběhu podzimu sledovali druhou ligu. Měl by být přínosem pro náš útok," řekl generální ředitel Richard Jukl.

Po pátečních fyzických testech Hradec oficiálně zahájil přípravu, která bude rozdělena do dvou fází. Zhruba do konce ledna bude tým nabírat fyzickou kondici, k čemuž by mělo pomoci i soustředění v Břízkách u Jablonce. Na programu je také účast v pražské skupině Tipsport ligy.

Herní přípravu absolvuje mužstvo na soustředění v turecké Antalyi. O soupeřích se stále jedná, mělo by se jednat o prvoligové celky z Ruska a Ukrajiny.

Jednadvacetiletý Tomeček si zatím připsal sedm ligových startů. Stejně starý Vašíček, který v posledních dvou letech hrál ve druholigovém Znojmě, nastoupil k 10 zápasům v nejvyšší soutěži a vstřelil jeden gól.

Třiadvacetiletý Bjedov hrál na podzim ve druholigovém srbském klubu Timok Zaječar. Trojlístek nováčků zřejmě vyzkouší trenér František Komňacký už ve středu v úvodním utkání Tipsport ligy v Brně s domácí Zbrojovkou.

Minimálně na týden rozšíří kádr fotbalistů Ostravy záložník Vlastimil Stožický. Baník si osmadvacetiletého hráče Trnavy pozval na několikadenní zkoušku, nastoupit by měl už ve středečním utkání Tipsport ligy proti Karviné. Naopak na odchodu je slovenský obránce Ján Greguš, o kterého se zajímá druholigový anglický Bolton.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava fotbalistů Baníku Ostrava
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články