Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Potvrzeno: Fotbalisty Liberce posílí Kováč

Liberec - Bývalý reprezentant Radoslav Kováč přestupuje ze švýcarské Basileje do Liberce. Obranné řady posledního ligového mistra vyztuží bývalý hráč Sparty a Olomouce. Kováč může zároveň hrát i na pozici defenzivního záložníka. Informovaly o tom stránky klubu.

Radoslav Kováč
zdroj: ISIFA/LN

Mistr Evropy do 21 let z roku 2002 měl v Basileji ještě půlroční smlouvu, ale jelikož byl už dlouho pouze mezi náhradníky, dohodl se na jejím ukončení k 31. prosinci. "Radek tak k nám přichází jako volný hráč. Je to přesně ten typ hráče, kterého Slovan potřeboval. Jsem přesvědčený, že nám pomůže jak na hřišti, tak i v kabině. Věřím, že jeho kvality výrazně prospějí naší defenzivě," řekl sportovní ředitel klubu Jan Nezmar.

Je nám líto, video expirovalo.
Kováč bude hrát za Liberec

Kováč o návrat do české ligy natolik stál, že sám byl podle Nezmara hlavním hnacím motorem jednání mezi kluby. "Už jsem moc chtěl znovu hrát. Jednání s Honzou Nezmarem i trenérem Šilhavým na mě udělalo velice pozitivní dojem. Příchod jsem navíc konzultoval i s Jirkou Štajnerem a všechny informace mě jen utvrdily v tom, že se vydávám správným směrem a věřím, že mám před sebou ještě několik úspěšných sezon," řekl Kováč.

Kováč během kariéry prošel Olomoucí, Spartou Praha, Spartakem Moskva a West Hamem. V české lize odehrál 176 utkání a vstřelil v nich šest branek. V reprezentaci skončil v roce 2009, za národní tým nastoupil ke 30 duelům.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články