Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hráli jsme lépe, ale udělali hloupou chybu, zlobil se po prohře Pivarník

Olomouc - Zbytečná chyba Sigmy stála dle trenéra Romana Pivarníka Hanáky zisk bodů na domácím Andrově stadionu. "Rozhodl jeden moment, který jsme nepohlídali. Pochopil bych, kdybychom inkasovali z brejku, ale z odvráceného rohu, to by se nemělo stávat. Nechali jsme tři volné hráče na malém vápně. I v Plzni jsme dostali takovou branku, kdy jsme byli v bloku, ale rozhodující prostor nebyl obsazen," litoval.

Utkání Sigma Olomouc - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Sigma podle něj měla paradoxně víc ze hry než Jablonec. "Byli jsme lepší, ale vyhrál Jablonec. Chtěli jsme zůstat v první trojce," připomněl Pivarník, že jeho tým neuspěl v přímém souboji o třetí místo. Podle Pivarníka je pro Olomouc pozitivní, že se mužstvo prezentovalo mnohem lépe než před týdnem, kdy utrpělo debakl 0:3 na půdě vedoucí Plzně. "Náš dnešní výkon byl odlišný. A ocenili to i diváci, byť jsme prohráli," řekl Pivarník.

Kouč Jablonce Václav Kotal souhlasil s tím, že Jablonec po vedoucí brance měl hodně starostí v defenzivě. "Naštěstí jsme se brankou Lafaty ujali vedení, pak zápas dostal jednostrannou tvář. Sigma nás dostala jednoznačně pod tlak a my jsme nebyli schopní uhrát míče. Ale fotbal nemá logiku, tlak jsme ustáli a získali jsme tři body. Sigma nás přehrála svojí kvalitou, my měli štěstí, že jsme to ustáli," uvedl Kotal.

Útočník David Lafata zase dokázal, jak mu olomoucký stadion svědčí. Středeční dvě branky v reprezentační přípravě se Slovenskem podpořil i dnešní vítěznou trefou na Andrově stadionu. "V Olomouci se mi tento týden dařilo," radoval se Lafata.

"Dneska jsem hlavně rád za tři body. Sigma byla asi herně lepší. Před týdnem jsme byli ve stejné situaci my, když jsme doma prohráli s Boleslaví," přemítal jablonecký kanonýr. Za svůj gól poděkoval hlavně centrujícímu záložníkovi Čížkovi. "Gól je hlavně jeho zásluha. Našel mě přesným centrem, navíc si ode mě odstoupili obránci a já se soustředil jen na to, abych netrefil brankáře Zlámala," popsal Lafata svoji trefu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články