Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia venku už rok nevyhrála, změní to v Budějovicích?

Praha - Sešívaní se v páteční předehrávce 14. kola s Českými Budějovicemi pokusí vylepšit nelichotivou sérii na soupeřových hřištích. Na výhru mimo svůj stadion čekají v nejvyšší soutěži už 14 zápasů, což je více než rok. V druhém utkání před víkendem hostí pražská Dukla ostravský Baník.

V tabulce šestá Slavia naposledy venku zvítězila 30. října loňského roku, kdy zdolala 3:1 Slovácko. V neděli se jí však nepovedl ani domácí šlágr s Plzní, který prohrála vlastním Hubáčkovým gólem 0:1. "Hned po utkání s Plzní jsem hráčům říkal, ať dají hlavy nahoru. Musíme se z toho oklepat a připravit se na další zápas v Budějovicích," řekl po první domácí porážce v sezoně trenér Petr Rada.

Jeho mužstvo venku vyšlo pětkrát za sebou střelecky naprázdno, na jihu Čech by mohlo mít problémy i s defenzivou. "Budou nám chybět kvůli kartám Milan Nitrianský a Martin Latka, což jsou pro nás samozřejmě nepříjemné ztráty, ale musíme se s tím vypořádat. Šanci dostanou hráči, kteří tak často momentálně nenastupují. Od toho jsou tady, aby ukázali svoji kvalitu," konstatoval trenér Slavie.

Třinácté České Budějovice chtějí vylepšit bilanci jedné výhry z posledních dvanácti vzájemných duelů. "Zápas podle mě nemá jednoznačného favorita, my bychom chtěli zopakovat výkon a výsledek (1:0) z Hradce," řekl kouč Dynama Miroslav Soukup. Rád by napodobil svůj bývalý tým Slovácko, které na začátku října doma porazilo Slavii 3:0.

Ostrava v sobotní premiéře pod trenérem Martinem Pulpitem přehrála na Bazalech 3:2 Teplice, poprvé po devíti zápasech zvítězila a poskočila z posledního na čtrnácté místo. "Vítězstvím nad Teplicemi nám spadl kámen ze srdce, ale vyhráno není. Jsem rád, že si to uvědomují hráči, je na nich znát koncentrovanost a soustředění," řekl kouč Baníku. Do konce podzimní části by se v tabulce rád dostal na patnáctibodovou hranici.

"Chybí nám čtyři body a pokusíme se část z nich získat už na Dukle," uvedl Pulpit. "Hru domácích tvoří středová trojka Gedeon, Malý, Borek, na kterou se musíme připravit a snažit se ji pokrýt. Ale pozor si musíme dát i na oba krajní záložníky Bergra a Svatonského. Víme, že tam je velká podpora útočné fáze ze strany obou krajních obránců," upozornil Pulpit.

Dukla, která v minulé sezoně porazila Ostravu v obou zápasech, si v minulém kole zvedla sebevědomí výhrou 3:1 v Brně a posunem na osmé místo. "Potřebovali jsme takovou injekci, jaká se nám povedla v Brně, a budeme se snažit, abychom tři body potvrdili doma," uvedl kouč Luboš Kozel. Jeho tým na Julisce podlehl v této sezoně pouze Plzni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články