Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Peltu s Goldou o korupci informoval rozhodčí Adámek

Praha - Informace o údajném ovlivnění prvoligového zápasu v minulé sezoně, které v pátek obdržela Fotbalová asociace České republiky (FAČR), pocházejí podle Nedělního Sportu od rozhodčího Tomáše Adámka. Sudí podle listu zaslal předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi a šéfovi disciplinární komise Jiřímu Goldovi dopisy se svým notářsky ověřeným svědectvím.

Jiří Golda
zdroj: ČTK

Fotbalová asociace v sobotu potvrdila, že den předtím obdržela závažné informace týkající se údajného ovlivnění prvoligového zápasu v minulé sezoně. V pondělí proto zasedne disciplinární komise, která případ začne šetřit.

Asociace dokumenty poukazující na nekalé praktiky na prvoligové scéně ihned předala policii. "Informace jsou závažné. Zatím nemohu být konkrétnější, protože nejprve chci se vším seznámit mé kolegy v komisi. Věci se začneme věnovat neprodleně a v pondělí po našem zasedání mohu říci víc," řekl Golda.

Ten potvrdil, že věc má zřejmě přímou souvislost s událostmi z posledních týdnů. Šéf pražské Sparty Daniel Křetínský v polovině září předal Peltovi informace, které měly poukazovat právě na ovlivňování prvoligových zápasů.

Brzy třiatřicetiletý Adámek řídil v minulém ročníku jedenáct zápasů v nejvyšší soutěži. Po zápasu 24. kola Hradec Králové - Ostrava byl však kvůli několika chybám a poklesu výkonnosti přeřazen do mládežnických soutěží. V novém ročníku se do první ligy vrátil, nicméně hned po 1. kole měl omezenou delegaci na tři zápasy za to, že v utkání Teplic s Mladou Boleslaví chybně na pokyn asistenta odpískal penaltu.

Za nezvládnutý zápas 11. kola mezi Českými Budějovicemi a Slováckem pak byl opět přeřazen až do odvolání na utkání mládeže, dorostenecké a juniorské ligy. Podle Nedělního Sportu se v pátek bez omluvy nedostavil na duel dorostenecké ligy Opava - Pardubice, který měl pískat.

Zdroj
ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články