Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Komňackého čeká v Jihlavě duel s Jabloncem

Jihlava - Pět let vedl trenér František Komňacký fotbalisty Jablonce, nyní proti nim poprvé vyrukuje jako soupeř na lavičce nováčka z Jihlavy a hned půjde o souboj s vedoucím týmem ligy. Duel mezi Vysočinou a severočeským Baumitem otevře program 13. kola.

Komňacký se netají tím, že souboj s bývalým klubem je pro něj obzvlášť zajímavý. Motivaci uspět zvyšuje fakt, že Jablonečtí po 12 kolech o skóre vedou tabulku. "Na zápas se všichni těšíme, neboť přijede vedoucí celek. To je pro nás velký svátek a motivace navíc," uvedl Komňacký.

Znalost soupeřova týmu podle něj může i nemusí mít na zápas vliv. "Až na dva hráče hraje Jablonec ve stejném složení a nijak se nezměnil ani jeho herní systém. Přesto pro nás nebude jednoduché připravit se na tak kvalitního protivníka," upozornil Komňacký, podle něhož je Baumit velmi silný hlavně v ofenzivě.

František Komňacký
zdroj: ČT24

V sezoně zatím Jablonec nastřílel 22 branek, což je nejvíce z celé ligy. Jihlava je s 20 góly na druhém místě společně s Plzní. "Čeká nás souboj naší obrany s touto velkou ofenzivní silou. Na druhou stranu má i Jablonec své slabiny, zejména v defenzivě. Pokud chceme udržet domácí neporazitelnost, musíme i proti Jablonci hrát aktivně," řekl Komňacký.

Jihlava ještě v této sezoně doma neprohrála, Jablonec zase nepoznal hořkost porážky venku. V posledních dvou kolech ale Baumit jen remizoval, v Plzni a především doma se Slavií doplatil na špatnou koncovku. "S hráči jsme se o tom bavili a řešili to, efektivita se musí zlepšit. Hráči si nemůžou myslet, že všechno obstará Lafata," řekl kouč Jablonce Václav Kotal.

Jihlavě budou znovu chybět zraněné ofenzivní opory Koloušek a nejlepší střelec ligy Tecl, Kotal to ale za velkou výhodu nepovažuje. "Nenastoupili ani na Dukle a Jihlava tam dala dva góly. Mají dostatek ofenzivních hráčů, aby je nahradili," řekl Kotal. Ani on nedokáže odhadnout, zda Jihlavě může pomoci, že Komňacký jablonecké mužstvo dobře zná. "Může i nemusí to být výhoda. Samozřejmě zná naše hráče, strávil v Jablonci pět let, na druhou stranu se určitě budou chtít také hráči ukázat před bývalým trenérem," dodal Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články