Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

278. derby pražských "S". Ukončí Sparťané neprůstřelnost Slavie?

Praha - Očekávané 278. derby pražských rivalů Slavie a Sparty táhne největší pozornost k 9. kolu první fotbalové ligy. Sparťané pojedou do Edenu odčinit sérii posledních tří proher v soutěžních zápasech, Slavii zase láká, aby po sedmi duelech a poprvé od září roku 2008 nad odvěkým rivalem zažila radost z výhry. Na zaváhání třetí Sparty bude čekat i Plzeň, která by pak mohla nedělní výhrou nad Slováckem zvýšit náskok v čele tabulky. Západočeši jsou nyní o bod před Spartou. Utkání Slavia - Sparta můžete sledovat živě od 19:15 na ČT4 i našem webu.

Slavia a Sparta v lize nevládnou, ale derby o náboj ani tak nepřijde. Slávisty zdobí precizní defenziva: v posledních čtyřech zápasech neinkasovali a jejich obranu už 432 minut nikdo nepřekonal. Sešívaní budou navíc útočit na první výhru nad letenským sokem na stadionu v novém Edenu.

"Moc si přeju, abychom to zvládli. Doufám, že si zápas budu dlouho pamatovat, že bude s vítězným koncem," přál si záložník Slavie Karol Kisel, jehož motivaci zvyšuje skutečnost, že ve Spartě čtyři roky strávil a s jejím současným koučem Vítězslavem Lavičkou prožil dvě sezony v australském Sydney.

Je nám líto, video expirovalo.
Před derby pražských "S"

Sparta teď v lize střeží před Slavií pětibodový náskok, ale do derby nevkročí v ideálním rozpoložení. Letenské trápí série tří porážek v Plzni, Lyonu a s Olomoucí. Duel v Edenu berou jako ideální šanci vrátit se k dobrým výsledkům ze začátku sezony. Letenské navíc povzbuzuje fakt, že Slavii nepodlehli od září 2008, kdy doma utrpěli vysoký debakl 1:4. Po něm byl dokonce současný kouč Lavička odvolán, aby se v létě do Sparty oklikou přes Sydney zase vrátil.

"Víme, že jsme třikrát za sebou prohráli, ale v týmu nejsou žádné náznaky rezignace či skepse. Uspět v derby by pro nás znamenalo velkou vzpruhu i vzhledem k dalším těžkým zápasům, které nás čekají," uvedl Lavička, který jako kouč povede Spartu ke třetímu derby a zatím čeká na svůj první triumf. Jeho protějšek Petr Rada se v derby jako hlavní kouč Slavie představí poprvé.

Plzeň bude také netrpělivě čekat na výsledek derby. Západočechy, kteří jsou v lize neporaženi pět zápasů, pak čeká souboj se Slováckem. Jihomoravané v minulém kole poprvé pod novým koučem Svatoplukem Habancem po předchozích třech výhrách prohráli s Jabloncem.

"Zápas se Slováckem je pro nás hodně důležitý. Čeká nás mužstvo, které hraje slušný fotbal a kvalitou patří do horní části tabulky. Proto to pro nás nebude nic snadného," uvedl plzeňský kouč Pavel Vrba. Jeho tým ve středu musel pracně otáčet pohárový zápas s třetiligovým Chomutovem, s nímž prohrával už o dvě branky.

Duel se "záchranářským" přívlastkem vyhlížejí poslední České Budějovice, které přivítají Teplice. Oba týmy shodně od prvního kola čekají na výhru. Severočeši jsou v tabulce jen o dvě příčky nad sobotním soupeřem. "Nikdo asi nečekal, kde Teplice budou po osmém kole. My si přejeme, abychom navázali na úspěšný úvod ze zápasu s Duklou a podali odvážný a sympatický výkon, který bychom korunovali vítězstvím," uvedl domácí trenér Miroslav Soukup.

Teplice dál vede pětatřicetiletý kouč Lukáš Přerost, jemuž vyjádřilo na úterním jednání podporu i nejvyšší vedení klubu. Tepličtí vyhlížejí především zlepšení v ofenzivní fázi, se čtyřmi vstřelenými brankami jsou nejhůře střílejícím týmem soutěže. "Nemůžeme si teď už vybírat, každý zápas bude velmi důležitý a musíme sbírat co nejvíc bodů. Třeba by nás mohla poslední remíza s Plzní odstartovat k nějaké bodové nebo vítězné sérii," doufal Přerost.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články