Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Můžeme si za to sami, smutní Sparta po porážce od Olomouce

Praha - Sparťané jdou do sebe. Prohru s Olomoucí přiřkli vlastním chybám. "Dostali jsme hloupé góly, to se nemělo stát. Doplatili jsme na velké individuální chyby, dvakrát si špatně přebrali Ordoše po akcích, které bychom měli pohlídat. Teď jsme tady nemuseli řešit porážku. Štve nás to," uvedl záložník Mario Holek.

Olomoučtí fotbalisté slaví vítězství nad Spartou
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Marek Matějovský, který po problémech s kotníkem naskočil do hry po třech týdnech jako střídající hráč z lavičky, nechápal, proč Sparta po vedení soupeře pustila zpět do hry. "Průběh zápasu nám nahrával. Ale v minulosti se nám už několikrát stalo, že jsme po vedoucí brance zalezli, a dnes tomu bylo stejně. Jako bychom se zase začali strachovat o vítězství," poznamenal Matějovský. "Ale zase si nemyslím, že bychom proti Olomouci herně úplně vybouchli," dodal sparťanský kapitán.

Litoval, že útočník Léonard Kweuke po jeho nahrávce čtvrt hodiny před koncem selhal při sólovém úniku. "Léo jindy takové šance řeší chladnokrevně, dnes mu to nevyšlo. Kdybychom dali branku z této akce, věřím, že to už dotáhneme k vítěznému konci. Ale to jsou jen kdyby," řekl Matějovský.

Sparťany série porážek s Plzní, Lyonem a Olomoucí netěší. Sami však z nastalé situace zatím nedělají větší závěry. "Nemyslím, že by to mělo vliv na derby. Vyhodnotíme si, co jsme udělali špatně, a nachystáme se o to lépe," řekl Matějovský."Po třech porážkách budeme mít o to větší motivaci uspět proti Slavii," prohlásil Holek.

Ordoš: Z gólů mám radost, ale nehrál jsem nejlíp

Lepší nálada panovala na druhé straně. Olomoucký hrdina Michal Ordoš, který zařídil oba góly na Letné, ale chvalozpěvy odmítal. "Z těch gólů mám radost, ale můj výkon určitě nebyl optimální," překvapil po zápase. "Celkově to z naší strany hlavně v prvním poločase bylo špatné. Sparta nás až do své penalty přehrávala. Zvedli jsme se až ve chvíli, kdy jsme prohrávali," řekl Ordoš.

Podle Ordoše rozhodla jeho vyrovnávací branka z 66. minuty. "Ten gól je srazil, navíc padl po naší takové nevinné akci. Pak jsme na hřišti už vládli. Kromě okamžiku, kdy šel Kweuke sám na branku a Bláža (olomoucký brankář Blaha) ho skvěle vychytal," řekl Ordoš, který si vítěznou branku schoval na 78. minutu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články