Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přikryl: Věřím, že mi tenhle gól pomůže

Jablonec nad Nisou – Teprve potřetí v této sezoně se Tomáš Přikryl probil do základní sestavy Sparty, jenže dlouho to z jeho strany vypadalo na hodně nepovedený zápas. Nejdřív za stavu 1:0 zahodil obrovskou šanci, aby poté neubránil Beneše, který srovnal stav utkání. Nakonec je však z Přikryla hrdina zápasu. V 90. minutě se mladý záložník uvolnil v pokutovém území a chytrou střelou zajistil Spartě vítězství.

Sparťanští hráči se radují z vítězného Přikrylova gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec se hnal za vítězným gólem, když v poslední minutě vyrazila Sparta do protiútoku. Přikryl v koncovce zachoval chladnou hlavu a přesnou ranou k tyči rozhodl zápas. "Vyplynulo to nějak ze hry. Dostal jsem se nahoru a vyšlo to," pochvaloval si odchovanec Olomouce.

V hlavě se mu prý vybavila předešlá šance, kterou mu chytil brankář Valeš. "Předtím jsem trošku panikařil a myslel jsem, že mám hráče víc u sebe. Teď jsem si řekl, že ještě počkám a zkusím to dát na zadní tyč. Bylo to mířené, šlo to nad hlavu obránce o tyč," popisoval Přikryl svůj vítězný gól, ke kterému mu pomohlo i to, že Jablonec začal možná až bezhlavě útočit a toužil otočit skóre.

"Je pravda, že to otevřeli. Ten závěr se divákům musel líbit. Bylo tam hodně soubojů, hra byla roztahaná, a tak se nabízelo hodně prostoru," konstatoval dvacetiletý středopolař. Věří, že ho první gól v nové sezoně nakopne a naváže na povedené jaro, během něhož se trefil třikrát. "Byl bych rád. Věřím, že mi tenhle gól pomůže," přál si Přikryl.

V nové sezoně ale zatím hlavně bojuje o stálé místo v základní sestavě. Od začátku hrál teprve potřetí, navíc pokaždé na levém kraji zálohy, byť v předchozí sezoně nastupoval napravo. "Já jsem ale hlavně rád, že hraju. Jestli vlevo nebo vpravo, to není tak důležité," dodal Přikryl. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články