Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Jandač: Ve finále jsou zaslouženě dva nejlepší týmy základní části

Plzeň - Po šesti neúspěšných pokusech se hokejový trenér Josef Jandač dočkal postupu do finále play-off extraligy. Sparťané v šesti zápasech vyřadili Plzeň a čeká je boj o titul s Libercem, kde budoucí reprezentační trenér v minulosti rovněž působil.

Josef Jandač na lavičce pražské Sparty
zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Sparta si sice šestý zápas semifinálové série zkomplikovala, když inkasovala v poslední minutě základní hrací doby na 2:2, ale v prodloužení dokázala přece jen rozhodnout. "Ten gól Lukáše Pecha, to byla velká úleva. Jsme nesmírně šťastní, že se nám do finále podařilo postoupit," řekl Jandač.

K postupu podle něho přispělo několik faktorů. "Na naši stranu překlopil sérii asi i chtíč Sparty, který po tom půstu několika let byl. Určitě moc pomohl brankář Tomáš Pöpperle. Chytá hrozně v klidu a je celkově v pohodě. A po špatném nástupu do série (domácí porážka 3:7) jsme zvládli druhé utkání a myslím, že pak to první utkání v Plzni nás uklidnilo," uvedl sedmačtyřicetiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 6. semifinále Plzeň - Sparta

Sparta sehrála na cestě do finále o tři zápasy více než dosud stoprocentní Liberec, z toho však Jandač obavy nemá. "Nás hlavně oslabila nepříjemná zranění. Ať už to byli Přibyl, naposledy v pátek Hlaváč, nebo Klimek, který se vrátil do té série a hrozně nám pomohl. Když vám vypadne klíčový hráč, tak pak hrozně chybí," řekl Jandač.

"Když jsem se bavil s Martinem Ručinským o jejich loňské jízdě s Litvínovem, tak říkal, že měli extrémní kliku v tom, že se jim vyhnula zranění. Až v sedmém finále měli sestavu trochu více rozházenou. Kolikrát prostě potřebujete, aby se k vám i ten hokejový pánbůh naklonil," konstatoval Jandač.

Boj o zlato považuje sparťanský kouč za zcela otevřený

K Liberci má Jandač respekt, ale nerad slyší přehnané chvalozpěvy na to, že hlavním důvodem výborné sezony Bílých Tygrů jsou novátorské postupy. "Chtěl bych připomenout, že už tři roky trénujeme také jednofázově intenzivně a jsme rovněž dobře fyzicky připravení. Brandon Bovee nám před třemi roky také otevřel oči. Vedeme si svoje statistiky a myslím, že ani náš klub není špatný," připomněl Jandač kondičního kouče se zkušenostmi z NHL, jenž působil u Lva Praha.

Josef Jandač: "Liberec jsme třikrát porazili, je to výborná organizace a pracují tam výborní lidé, které mám hrozně rád. Ale nemyslím si, že by nějak objevili Ameriku, jak se píše."

S tím, že liberečtí hokejisté vyřadili Chomutov i Mladou Boleslav shodně 4:0, si Jandač hlavu neláme. "Nemyslím, že by to bylo o tom, jestli je soupeři dostatečně prověřili. Oni ty série velmi rychle ukončili a prokazují celou sezonu skvělou výkonnost. Posbírali si několik rekordů a to mužstvo tím, jak dobře hraje, budí respekt. Ale myslím, že se nemáme čeho obávat," vysvětlil trenér pražského celku.

Boj o zlato považuje za zcela otevřený. "Máme před sebou favorita ligy, jemuž se extrémně povedla sezona po letech půstu. Ale je to prostě finále, v němž jsou podle mého zaslouženě dva nejlepší týmy základní části, a i když to není o tom, že bychom byli nějak bůhvíjak sebevědomí, v sezoně jsme je třikrát porazili," připomněl Jandač.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články