Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po změně trenéra je to pro mě lehce neznámá, říká Vítková před sezonou

Pokljuka – Biatlonistka Veronika Vítková má za sebou snovou sezonu. Se smíšenou štafetou vybojovala v Soči stříbrné medaile a v celkovém pořadí světového poháru se dostala do elitní desítky. Před novým ročníkem se cítí fit a dobře připravená. Přiznává, že s novým trenérem ji čeká krok do neznáma. Veronika Vítková odpovídala na vaše otázky na chatu.

Ilustrační foto

V české reprezentaci biatlonistek po historicky úspěšné sezoně došlo k zásadní změně. Odešel dlouholetý trenér Jindřich Šikola, nahradil ho Zdeněk Vítek. Pod Šikolou přitom Vítková trénovala od svých patnácti let. "Odchod Jindry Šikoly pro mě byl dost nepříjemný, ale rozhodli tak a já to respektuji, víc k tomu asi nemám co říct," uvedla na chatu Vítková.

Na novou sezonu, která začíná koncem listopadu ve švédském Östersundu, je natěšená. "Cítím se dobře, i když po změně trenéra a trochu jiném stylu tréninku to je pro mě lehce neznámá," uvedla Vítková. "Se svojí přípravou jsem spokojená, tak uvidíme, jaké to bude," dodala.

"Biatlon je určitě i pro děti"

Vítková kromě závodních povinností zvládá i roli ambasadorky v Olympijském víceboji. Projekt Českého olympijského výboru má za cíl přitáhnout děti ke sportu. "Na setkání (s dětmi) se těším, na jaře mě to moc bavilo, bylo to super," popsala česká biatlonistka. "Děti aspoň vidí, že když se chce a baví je to, tak jde všechno," dodala.

Jednou z možných variant pro děti, které by chtěly začít se sportem, může být i její disciplína. "S biatlonem jsem začala v páté třídě a už jsem u něj zůstala. Myslím si, že biatlon je určitě i pro děti," zdůraznila.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články