Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Knapková: Pojedu v mužské posádce, přijďte se podívat

Praha - "Jéé, píše mi brácha," zaradovala se olympijská vítězka ve veslování Miroslava Knapková při on-line chatu v sekci Nových médií České televize. Radim se slavné sestry zeptal, kdy se přijede ukázat do rodného Brna. A ona mu na dálku vzkázala, že pátého června. "Ale jen na chvilku," přidala vzápětí. Kalendář olympijské šampionky z Londýna 2012 se totiž od loňského srpna plní více než kdy jindy. Přiznala, že kvůli akcím i trochu zanedbávala trénink. "Ale teď už jsem zase jela a trénovala naplno," popsala. Za dva dny totiž vyráží na první akci sezony - mistrovství Evropy ve španělské Seville.

Miroslava Knapková při chatu v ČT
zdroj: ČT autor: Jan Langer

Olympijskou vítězku Miroslavu Knapkovou lidé běžně potkávají v pražských autobusech i tramvajích. Někdo si ji dovolí oslovit. "Pozdraví, poblahopřejí. Občas se i zeptají a promluví. Je to přijemné, když mě poznávají," napsala veslařka, která z Kavčích hor odjížděla na trénink autobusem 148. "Auto totiž nemám," přiznala a doplnila: "Jsem zvyklá. A často také chodím pěšky."

Její příběh olympijské vítězky nabízí spojení talentu a dřiny. S veslováním totiž začínala až jako devatenáctiletá, přestože pochází z veslařské rodiny. Její tatínek také vesloval. "O to jsem měla těžší začátky, protože od dospělé závodnice všichni čekají, že už bude všechno umět. Takže jsem se musela o to víc snažit," popsala své začátky Knapková, která v on-line rozhovoru vysvětlila, proč tajila své zranění před olympijským finále.

Po mistrovství Evropy se vrátí Mirka do Prahy a bude se připravovat na svůj první start v mužské posádce. Při pražských Primátorkách 8. a 9. června usedne do univerzitní osmy. "Těším se moc, protože jsem s muži ještě nezávodila. Těším se na tu rychlost lodě, kterou samozřejmě nemohu kvůli větší síle mužského záběru v ženské posádce zažít," pravila Knapková a na otázku, kde bude v posádce sedět, odpověděla: "Kam mě posadí, tam si sednu. A kde budu nejméně překážet," usmívá se. "Ale doufám, že na strokovské straně, tedy, že budu mít v rukách pravé veslo," doplnila.

Když se jí "kolega-veslař" zeptal: co mám dělat abychom vyhráli Primátorky? Pojedeme je s kolegy veterány poprvé, přidala rychlou reakci: "Stejně do vody a stejně z vody. A tahat." Ukázala, že má smysl pro humor, protože otázkami i odpověďmi se bavila. Tady je další ukázka. Pisatel napsal: Jste krásná! Mirka Knapková odpověděla: Jste vtipný!

"Pokud budu zdravá, do Ria se chystám," vzkázala Miroslava Knapková desítkám fanoušků, kteří položili stejnou otázku na téma: start na příštích olympijských hrách v Riu de Janeiru 2016. Jednomu z nich, který se ptal, jestli se dá někde sehnat olympijská medaile, dokonce poradila: "Nějaké budou určitě k mání v Riu." Na závěr dodala, že by zlatou olympijskou medaili ani náhodou nevyměnila za pět titulů mistryně světa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy