Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Svoboda: Chci na karneval do Ria. Doufám, že bude i během olympiády

Praha – Plány se nemění a moderní pětibojař David Svoboda po svém olympijském triumfu v Londýně chce stále vyhrávat. Chuť do dalšího závodění neztrácí a nebojí se ani toho, že by se jeho disciplína z programu her vytratila. O parašutismu, bratrovi i o všestranných pětibojařkách psal Svoboda v chatu na našem webu.

David Svoboda
zdroj: ISIFA/Getty Images autor: Quinn Rooney

"Plány s pětibojem se nemění, chci ještě dál reprezentovat a snažit se vyhrávat," ujistil Svoboda. Těsně po skončení olympiády ví, že chce na další. A rád by to spojil i s tancem. "Do Ria na karneval chci. Doufám, že bude i během olympiády 2016," odpověděl na chatu.

Výhled na další roky se rýsuje. "Dlouhodobé cíle mám rád nalinkované, stejně jako tréninkový plán a termíny závodů. Ve všem ostatním žiju ze dne na den a docela mě to baví," přiznal úspěšný český olympionik.

Je jisté, že zlatá disciplína Davida Svobody v programu her 2016 ještě zůstane. V září 2013 však proběhne klíčové hlasování o tom, zda zůstane pětiboj olympijskou disciplínou i po roce 2020. O budoucnost svého sportu Svoboda strach nemá a zůstává optimistou. "Moderní pětiboj s největší pravděpodobností z programu her nezmizí. Ty hrátky kolem toho jsou spíš politické. Pětiboj s atraktivitou problém nemá," uvedl Svoboda.

V setrvání moderního pětiboje v programu her doufá i prezident Mezinárodní unie moderního pětiboje Klaus Schormann. S jeho názory však Svoboda souzněn není a otevřeně říká: "Nesouhlasím se způsobem jeho vedení mezinárodní federace. A upřímně řečeno, nemám ho rád ani jako člověka. Je to křivák."

Motivaci do dalších bojů sedmadvacetiletý Svoboda rozhodně neztrácí. "Zatím mám pořád ještě z čeho brát. Jsem zvědavý, kdy se dostanu na dno. Doufám, že až v důchodu," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články