Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Z Pošumaví za velkým úspěchem? Furchova i Francouzova maska bude výjimečná

Jméno Bohumil Korál většině hokejových fanoušků asi moc neřekne, přesto je tento muž dlouhodobě spjat i s velkými úspěchy české reprezentace. Právě masky z jeho malé dílny v Pošumaví nosí někteří brankáři národního celku a bude to platit i na blížící se olympiádě, kde výjimečný kousek bude mít jak Pavel Francouz, tak i Dominik Furch.

Připravovaná maska pro OH 2018 Dominka Furcha
zdroj: ČT

Už 14. února budou v akci o pár tisíc kilometrů více na východ při prvním zápase českého týmu na olympijských hrách v Pchjongčchangu, zatím jsou však masky brankářské dvojice Dominik Furch, Pavel Francouz v péči Bohumila Korála, který je ve své dílně stále upravuje.

Na maskách pracuje už 20 let a rukou mu prošla celá řada skvostů. Ty pro olympijský turnaj mají třeba celou řadu specifik, které je nutné při výrobě dodržet.

"Na olympiádu na té masce nesmí být nic kromě státních symbolů. Nemůže tam být ani třeba přezdívka daného hráče," prozrazuje. 

S Francouzem Korál spolupracoval třeba už při posledním mistrovství světa, kdy měla helma českého gólmana na vzoru bývalé prezidenty Tomáše Garriguea Masaryka a Václava Havla. Na olympiádu nechal brankář Čeljabinsku design masky na odborníkovi. 

Je nám líto, video expirovalo.
Masky českých gólmanů pro OH jsou ve výrobě. Lak bude speciální

"Navrhl jsem mu, že by to mohla být replika masky Tomáše Vokouna z Vancouveru před osmi lety. Není barevná, ale domluvili jsme se, že bude jako černobílá fotografie. Taky bude nalakovaná matným lakem," odhalil Korál.

Matný lak je na současných moderních maskách výjimečný, protože normálně se více využívá vysoký lesk.

I u Furcha přesto bude lak matný. Brankář Omsku navíc přišel i s vlastním designem. "Je to úplně jednoduchý motiv, kde je vlajka, lvi po stranách a číslo. Celá ta maska bude v retrostylu," popsal.

Z dílny Korála navíc do Jižní Koreji poputuje ještě jedna maska, a to slovenského gólmana Jána Laca.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články