Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Buffalo vyhrabalo ze sněhu výhru nad Colts, Eagles přišli o Wentze

První jistí účastníci play-off, zranění kandidáta na nejužitečnějšího hráče sezony a velký obrat Packers, to jsou nejdůležitější momenty čtrnáctého hracího týdne NFL. Green Bay otočilo téměř ztracený zápas v Clevelandu a udrželo naději na play-off, jelikož už příští týden by se měl po zranění vrátit hvězdný quarterback Aaron Rodgers. Zcela opačné starosti má Philadelphia. Eagles si sice po vítězství 43:35 na půdě LA Rams zajistili účast ve vyřazovacích bojích, ztratili ale svého rozehrávače Carsona Wentze. Rozmarů počasí si do sytosti užili diváci i hráči v Buffalu, na zasněženém New Era Stadium Bills udolali Indianapolis 13:7 v prodloužení.

Utkání Buffala s Indianapolis ovlivnilo husté sněžení
zdroj: USA Today Sports autor: Rich Barnes

Druhým jistým postupujícím je Pittsburgh, Steelers udolali v domácím thrilleru Baltimore 39:38 a vyhráli divizi AFC North. Doplnit je může ještě New England, pokud v pondělní noční dohrávce zvítězí v Miami.

Pro Packers byl souboj s nejslabším týmem aktuální sezony nezvykle důležitý. Ve vyrovnané a nabité konferenci NFC by totiž jakékoliv zaváhání v této fázi sezony znamenalo konec nadějí na play-off. Pro Green Bay byla kalkulace jasná – povinné vítězství nad Browns, návrat Rodgerse a následně se pokusit vyhrát zbývající tři utkání proti konkurentům v postupových bojích s tím, že bilance 10-6 by mohla na divokou kartu stačit.

Jenže v Clevelandu to víc než tři čtvrtiny nešlo absolutně podle představ Packers. Outsideři vedli 21:7 a na začátku čtvrté čtvrtiny mířili vstříc prvnímu vítězství v sezoně. Jenže hostující quarterback Brett Hundley se nevzdal, během třinácti rozehrávek překonal se svou ofenzivou 75 yardů a na závěr narýsoval bodový běh pro Jamaala Williamse.

Utkání Cleveland - Green Bay
zdroj: USA Today Sports autor: Ken Blaze

Pouhých 17 sekund před koncem základní hrací doby pak našel Hundley volného Davante Adamse, který vyrovnal. Zužitkoval tak skvělý return Trevora Davise, ten po puntu Browns přeběhl 65 yardů a nabídl svému týmu ideální výchozí pozici. V prodloužení ztratil Cleveland míč na vlastních 40 yardech a Packers už si tuto šanci nenechali ujít.

Hundley zahrál znovu screen na Adamse, wide receiver Green Bay se vyhnul dvojici obránců a doběhl až do end-zóny. Vítězství ale mělo pro Hundleyho trochu hořkosladkou příchuť, udržel sice naděje svého týmu na play-off, příští zápas ale kvůli tomu bude sledovat pravděpodobně z lavičky.

Utkání Los Angeles Rams - Philadelphia
zdroj: USA Today Sports autor: Robert Hanashiro

V Los Angeles se utkaly dva týmy s největším průměrem bodů na zápas, a tak se očekávala ofenzivní podívaná dvou horkých aspirantů na finále, vedených mladými quarterbacky. V souboji dvou prvních voleb loňského draftu sice předčil Carson Wentz svého protivníka Jareda Goffa, zápas ale kvůli zraněnému kolenu nedohrál.

Pokud se potvrdí spekulace o přetrženém křížovém vazu, znamená to pro Eagles konec reálných nadějí na úspěch v play-off. Nick Foles sice patří k nejlepším náhradníkům na svém postu, ve skvělé formě hrajícího Wentze však plnohodnotně zastoupit nedokáže. Wentz si za necelé tři čtvrtiny připsal čtyři touchdownové přihrávky a překonal 56 let starý klubový rekord v počtu asistencí za sezonu.

Carson Wentz
zdroj: USA Today Sports autor: Bill Streicher

Eagles většinu zápasu vedli, domácí Rams ale zásluhou druhého úspěšného běhu Todda Gurleyho na začátku závěrečné části otočili výsledek. Ovšem Philadelphia si výhru vzít nenechala, dvěma úspěšnými field goaly znovu odskočila a při posledním pokusu Rams o zvrat potrestal Goffovu ztrátu turnoverem defenzivní end Brandon Graham.

Skvělý zápas byl k vidění i v Pittsburghu, kde domácím Steelers zle nevyšla třetí čtvrtina a s Ravens prohrávali o 11 bodů. Závěr jim však vyšel a Chris Boswell 42 sekund před koncem trefil vítězný field goal.

V dresu domácích zářila znovu trojice přezdívaná "Killer B's" – Ben Roethlisberger jako první quarterback v historii odehrál třetí zápas s více než 500 naházenými yardy, Le'Veon Bell si připsal tři běhové touchdowny a Antonio Brown 11 zachycených přihrávek pro 213 yardů.

Ben Roethlisberger
zdroj: USA Today Sports autor: Philip G. Pavely

Buffalo postihla sněhová kalamita, a zápas Bills s Colts tak připomínal víc koulovačku - třeba poměr pasových yardů v první čtvrtině 9:0 pro domácí hovoří za vše. Indianapolis mohlo v závěru domácí dokonale zmrazit, když 76 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnalo a v čase 14:54 mohl rozhodnout Adam Vinatieri, kopáčská legenda ale v těžké pozici neproměnila field goal. V prodloužení proběhl sněhovou závějí až do endzóny LeSean McCoy a Bills se v souboji o druhou divokou kartu znovu dotáhli na Baltimore.

Sněhová nadílka v utkání Buffalo - Indianapolis
zdroj: USA Today Sports autor: Rich Barnes

Minnesota přišla o osmizápasovou vítěznou sérii, Vikings prohráli důležitý zápas v Carolině a ještě nemají stoprocentně jisté play-off. Vedle Packers totiž uspěl i Detroit, Lions vyhráli v Tampě 24:21 a oba týmy teď mají bilanci 7-6 stejně jako Dallas, ten získal povinnou výhru nad Giants.

Na druhou wild card pozici v konferenci NFC se vrátila už ve čtvrtek Atlanta, když v předehrávce uspěla proti diviznímu rivalovi New Orleans. Naopak Seattle si znovu zkomplikoval situaci porážkou v Jacksonville. Oba týmy mají bilanci 8-5, pro Falcons ale hraje lepší vzájemný zápas.

V konferenci AFC jsou prakticky jistí dva vítězové divizí, vedle Pittsburghu i New England, ten by musel prohrát všechny zbývající čtyři zápasy, což je při formě Patriots krajně nepravděpodobné. V divizi AFC South je po zmíněné výhře nad Seahawks momentálně nahoře Jacksonville (9-4), konkurenční Tennessee (8-5) totiž trochu překvapivě selhalo v Arizoně.

Napínavá bitva o postup pokračuje v AFC West, kde se na prvním místě divize udrželo Kansas City. Chiefs ukončili sérii porážek proti Oaklandu, ten se naopak po prohře 15:26 s play-off pomalu loučí. LA Chargers doma zametli 30:13 s Washingtonem a oba týmy se shodnou bilancí 7-6 se utkají o prvenství v divizi příští týden na Arrowhead Stadium v Kansas City.

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články