Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jsem na sebe pyšná, řekla vicemistryně světa v aerobiku Citová

Rekordní sbírku 47 medailí přivezla česká reprezentace z mistrovství světa v aerobiku, jež proběhlo o víkendu v nizozemském Leidenu. Nejcennější z nich vybojovala v královské kategorii Adéla Citová, kterou porazila o jediný hlas rozhodčích jen Lissa Van Brandeová z Belgie. Stříbro získala osmnáctiletá závodnice i v soutěži trojic po boku Kristýny Zahradníčkové a Lucie Veličkové. 

Adéla Citová
zdroj: facebook.com/ASC Dukla autor: Tomáš Liška

"Jsem na sebe pyšná," uvedla Citová a dodala. "Moc jsem si mistrovství užila, sestava mě vážně bavila a nebyla jsem ani moc nervózní, což mi vše výraznou měrou ulehčilo." 

Zástupkyně Fitness studia Louny si současně pochvalovala i vydatnou podporu reprezentačních kolegů. "Výhodou účasti na světových nebo evropských šampionátech je fakt, že vás podporuje celý tým. Nejen klub, ale všichni Češi. Miluji tuto atmosféru, je to opravdu úžasné," pokračovala dvojnásobná mistryně ČR.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ: Vicemistryně světa v aerobiku Adéla Citová

V těsném souboji o zlato prohrála s Belgičankou Lissou Van Brandeovou. "Ona umí hodně dobře komunikovat s diváky i rozhodčími. Dokáže svůj výkon lépe prodat. V tomto ohledu je vyspělejší než já, ale mám stále čas na sobě pracovat," řekla talentovaná Citová, která si uvědomuje, že zmíněný handicap lze dohnat pouze množstvím dalších závodů.

Medailové ambice měly i Tereza Kudláčková a Teraza Tydlitátová, obě se však seřadily těsně pod stupni vítězů. "Myslím si, že mohou být hrdé samy na sebe. Už jen samotná účast a možnost bojovat s Belgičankami nebo Australankami je ohromným úspěchem," ocenila výkon reprezentačních kolegyň.

O zisk světového titulu usilovala Citová také v kategorii trojic společně se Zahradníčkovou a Veličkovou, nicméně i zde chyběly k nejcennějšímu kovu minimální nuance. "Rozhodly detaily, jednomu z rozhodčích se něco nezdálo. Je to artistický sport a s tím se musí počítat. Jsem proto spokojená i s druhým místem," hodnotila s nadhledem.

Stříbrné trio Fitness studia Louny
zdroj: Eventphotography.eu

I přes rekordní počet cenných kovů odjížděl národní tým z MS poprvé od roku 1998 bez zlaté medaile mezi dospělými. "Celou dobu jsme čekali, až si zazpíváme hymnu, která nakonec nezazněla," konstatovala studentka gymnázia v Lounech.

"Česko patří v aerobiku dlouhodobě společně s Belgií a Austrálií mezi velmoci, jenže teď se dopředu dostávají i ostatní státy. Nemůžeme zůstat na mrtvém bodě. Musíme to příští rok napravit," zakončila Citová. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články