Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rosa: Nemám pocit, že bych si cenu fair-play něčím zasloužil

Jihlava – V loňském utkání 14. kola fotbalové ligy mezi Jihlavou a Zlínem přiznal jihlavský obránce Antonín Rosa teč střely zlínského Hnaníčka, po které se hosté dostali do vedení 2:1. Vysočina nakonec utkání prohrála 1:3, její stoper ale za své gesto v dubnu obdržel cenu Českého klubu fair-play.

Utkání Jihlava - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Sám Rosa ale svůj čin za nic zásadního nepovažuje. "Přijde mi, že to nic zaslouženého není. Samozřejmě se to nějakým způsobem prezentovalo, ale realita byla trochu jiná. V tu chvíli jsem jen řekl pravdu, nic víc, nic míň. Samozřejmě jsem chtěl, aby to skončilo odkopem od branky, proto mi přijde ta cena nezasloužená," říká Rosa.

"Padnul regulérní gól, já byl smířený s tím, že je to branka, a najednou vidím, že rozhodčí má zvednutý praporek. Ještě jsem křičel na našeho brankáře, ať to rychle rozehraje. Seběhlo se to okolo rozhodčího, zatímco já jsem od toho utekl pryč a doufal, že se bude hrát dál. Dospělo to k tomu, že rozhodčí za mnou přiběhl a zeptal se, jestli je pravda, že jsem to tečoval. Dostal jsem jasnou otázku a nešlo odpovědět jinak. Doteď si myslím, že to byla od rozhodčího nefér otázka," popisuje situaci obránce Vysočiny.

Je nám líto, video expirovalo.
SF Extra: Jihlavský Rosa se jako hrdina necítí

Média i veřejnost jeho gesto ocenily, ani v tomto ohledu nebylo všechno jednoznačné, byť přímo mu nikdo nic nevyčetl. "Jako tým jsme neprocházeli lehkým obdobím, ani na hřišti, ani v kabině. A tahle událost k tomu samozřejmě nepřispěla. Nebudu zastírat, že nebyly jenom pozitivní názory. Ale tím, že jsem byl v týmu jeden z nejstarších, tak do očí mi nikdo nic neřekl. Ale člověk vycítí, že to druhému vadí, což je normální," vzpomíná Rosa.

Výjimkou byl tehdejší jihlavský trenér Michal Bílek, podle kterého měl o celé věci rozhodnout rozhodčí. " Když jsem četl vyjádření některých lidí z fotbalu, tak mi přišlo, že se k tomu nedá ani vyjádřit negativně, protože by se na toho člověka hned sesypala kritika. Trenér Bílek to jako jeden z mála vyjádřil upřímně, jak to cítil. A ve výsledku jsem to stejně cítil i já, také bych to nechal na rozhodčím," přiznává si třicetiletý obránce.

"V životě jsem se jako hráč předtím nepřiznal k rohu ani autu. Tehdy jsem na tu situaci nebyl připravený, teď už jsem. Ale přesto nedokážu říct, jak bych se v té samé situaci zachoval znova. V tu chvíli jsem ale nevnímal, že jsem něco ovlivnil, přišlo mi to přirozené," uzavírá Rosa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články