Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Turnaj SuperCup dává šanci mladým baseballistům. Do Prahy přijedou týmy z celého světa

Praha – Budoucí baseballisti či softballisti před sebou mají velký svátek. Na turnaji SuperCup, který se uskuteční od druhého do čtvrtého června v Praze, se představí týmy jak z České republiky, tak z celého světa. Největší mezinárodní turnaj v Evropě pro hráče do 10 let se od klasické hry liší pozicí nadhazovače.

Je nám líto, video expirovalo.
SuperCup 2017 dává šanci malým baseballistům

Turnaj SuperCup je určen hráčům do deseti let. "V klasickém baseballu dokáže nadhazovač vyrovnaně nadhazovat do cílové zóny. U dětí tohoto věku to není úplně možné, aby ta hra měla spád a byla zábavná. Tak se používá varianta, kdy trenér týmu nadhazuje svým pálkařům tak, aby mohli dobře odpálit. Jinak je ta hra v podstatě úplně stejná," popisuje sportovní ředitel SuperCupu Bohumil Bílek. 

"Tři dny se tu bude odehrávat vrcholový turnaj, který je největším mezinárodním turnajem pro tuto kategorii v Evropě. Přijede 24 týmů, kvalifikovalo se i patnáct týmů z České republiky. Kromě toho zveme i devět týmů z celého světa," říká Bílek.

Turnaj se uskuteční od pátku 2. června až do neděle 4. června v baseballovém areálu TJ Tempo Praha. "Naším cílem je, aby si děti k té hře vytvořili vztah. Potkají tu i týmy z cizích zemí a vidí to srovnání. Máme i slavnostní nástupy a spoustu cen," dodává Bílek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články