Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalové osobnosti překvapení nepřipouštějí: vyhraje Slavia

Praha - Slavia, nebo Plzeň? To je otázka, na níž oslovené fotbalové osobnosti měly celkem jednoznačnou odpověď. V sobotu se rozhodne, kdo získá český fotbalový titul. Podle drtivé většiny všech oslovených je jasné, že slavit se bude v Praze na Strahově, kde Slavia končí sezonu zápasem s Brnem (v Edenu má koncert skupina Rammstein) a vede o dva body, zatímco Plzni, která hostí Jihlavu, pak už ani výhra nepomůže.

Sport
zdroj: ČT4

ANTONÍN PANENKA, bývalý reprezentant

Kdo bude mistrem? Já myslím, že už to Slavia dotáhne. Kdyby se jim to nepovedlo, tak by byli za osly. Mají ještě tu výhodu, že hrají doma, i když na Strahově, a Brnu už vlastně o nic nejde. Motivace získat titul musí být znát a oni to udělají.  

Co rozhodlo? Oba týmy ztrácely a je dobře, že se rozhodne až v posledním kole. Ovšem, kdyby Slavia nevyhrála a Plzeň ano, tak by mohla paradoxně rozhodnout část zápasu Plzně s Boleslaví, která vedla už 3:0 a nakonec Plzeň dokázala dát rychle tři góly a urvala ještě aspoň bod. Ale to už teď nevidím reálně.

Antonín Panenka (druhý zleva) slavnostně otevřel výstavu ve Štrasburku
zdroj: PR autor: Klub přátel Josefa Masopusta

MARTIN FRÝDEK, bývalý reprezentant a dnes trenér

Kdo bude mistrem? Podle mě je to hotové. Slavia už je jistá. Co by víc mohli chtít, mají to na zlatém podnose.

Co rozhodlo? Rozhodne se až teď. Brno sice bude kousat, ale že by si to Slavia neuhrála, tomu nevěřím.

Sport
zdroj: ČT4

VLADIMÍR ŠMICER, bývalý reprezentant

Kdo bude mistrem? Nejen proto, že jsem slávista, si myslím, že je to jasné. Slavii stačí doma vyhrát – ta motivace je jasná a Brno hraje už jen o čest.

Co rozhodlo? Ukázalo se, že cesta za titulem nebyla vůbec snadná. Oby týmy v závěru klopýtaly. Já jsem rád, že řeči, kdy pár kol před koncem už bylo každému jasné, že ten má náskok a už ho nemůže ztratit, neplatily. Takže ne všechno se dá ovlivnit. A Plzeň nejspíš bude mrzet ztráta v Jablonci, kde vedla 2:0 (nakonec 2:2), a Slavia by zase případně mohla litovat remízy doma s Duklou.

PETR ULIČNÝ, bývalý ligový fotbalista a později trenér

Kdo bude mistrem? I když Slavia nehraje s Brnem v Edenu, ale na Strahově, tak si myslím, že bude vyprodáno, a ona už si titul pohlídá.

Co rozhodlo? Oba týmy se v závěru potýkaly s formou. O titulu nakonec možná rozhodla Mladá Boleslav – Plzeň s ní doma ztratila body, když uhrála jen remízu a prohrávala už 0:3, zatímco Slavia v Boleslavi vyhrála a byla přece jen o trochu lepší.

Verner Lička
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

VERNER LIČKA, bývalý repezentant a trenér

Kdo bude mistrem? Tyhle spekulace nemám rád. Vzpomínám si, když jsme s Baníkem jeli v sedmdesátém osmém roce z prvního místa v posledním kole do Prešova, který byl na sestup, a stačilo nám vyhrát 1:0 - jenže to skončilo 0:0 a titul měla Dukla. Tak to vidím, ale favoritem je Slavia.

Co rozhodlo? Liga byla a je zajímavá. Ovšem na druhou stranu žádný z týmů, které hrají o titul, nebyl tak suverénní jako v předchozích sezonách. Slavia mužstvo buduje a ještě nemá mistrovský tým, když hráli doma, těžko zvládali tlak, který na nich ležel. Plzeň už je na sestupné křivce, i když je stále dobrá, a Sparta, to byl výbuch.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články