Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zůstaň a postaví ti sochu na tvou počest, opakoval si Coutinho

Liverpool - Už pět let je klíčovým hráčem Liverpoolu a vynikajícími výkony si každoročně říká o angažmá v nejlepších evropských týmech. Brazilský záložník Philippe Coutinho nicméně přestup z města Beatles neplánuje. "Nechci být jen dalším hráčem velkoklubu. Tady se mohu stát výjimečným," prohlásil bez zaváhání, čímž jednoznačně deklaroval budoucí plány, které touží spojit s Reds.

Philippe Coutinho slaví gól do sítě Middlesbrough
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Čtyřiadvacetiletý "kouzelník" pomohl Liverpoolu výraznou měrou k udržení 4. místa v Premier League. Pro mužstvo od řeky Mersey to znamenalo vstupenku do předkola Ligy mistrů, kde chybělo poslední dvě sezony.

V rozhodujících zápasech proti West Hamu a Middlesborugh třikrát překonal brankáře soupeře, s lehkostí sobě vlastní navíc režíroval většinu ofenzivních akcí LFC. Celkově si během uplynulého ročníku anglické nejvyšší soutěže připsal třináct gólů a sedm asistencí.

Vábení Barcelony či Bayernu jej nerozhodilo, budoucnost vidí na Anfield Road

Odchovanec celku Vasco da Gama podepsal nový pětiletý kontrakt v lednu tohoto roku. Přesto byl nepřetržitě spojován s letním odchodem do jednoho z velkoklubů v Německu či Španělsku. Všechny zájemce nicméně odmítl. Věří, že v dresu Reds dosáhne úspěchů.

"V hlavě jsem si opakoval: Zůstaň a postaví ti sochu na tvou počest," řekl Coutinho. "Nechci být jen dalším hráčem Barcelony, Bayernu Mnichov nebo Realu Madrid. Tady se mohu stát výjimečným. Mám dlouhodobý kontrakt s Liverpoolem," dodal rezolutně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liverpool - Middlesbrough

Sezonu hodnotil s nadhledem. "Začali jsme skvěle, i já osobně. Bohužel jsme výkonnost neudrželi. Zejména v polovině ročníku jsme výrazně zpomalili," konstatoval rodák z Ria de Janeiro, jenž podstatnou část zmíněného úseku vynechal kvůli poškozeným vazům v kotníku.

Závěrečný spurt ovšem svěřenci kouče Jürgena Kloppa zvládli fantasticky. V posledních čtyřech kolech ani jednou neinkasovali, získali deset z dvanácti možných bodů a udrželi těsný náskok před londýnským Arsenalem.

"Vrátili jsme se zpět a květen zakončili ve velkém stylu. Celý tým hrál dobře. Nedělní vítězství bylo velmi důležité. Kvalifikovali jsme se do předkola Champions League," uzavřel Coutinho, který od příchodu z Interu Milán odehrál za Liverpool 138 ligových zápasů. 

Zdroj
ČT sport, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články