Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Real hodlá v létě nakupovat, Chelsea chce vyfouknout belgické hvězdy

Londýn – Přízvisko "Galacticos" možná znovu ožije. Real Madrid, úřadující vítěz Ligy mistrů, totiž střádá plány na megalomanský transfer opor Chelsea – Edena Hazarda a Thibauta Courtoise. Zájem o hlavního tahouna "Blues" je dlouhodobý, naopak k myšlence získat i čtyřiadvacetiletého brankáře přispěla aktuální (ne)výkonnost Keylora Navase.

Eden Hazard (vpravo) uniká Paulu Pogbovi z Manchesteru United
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Kapitán belgické reprezentace je pod drobnohledem "Bílého baletu" už několik sezon. Vedení královského klubu vnímá letní přestupové okno jako ideální příležitost k jednání. Množství ofenzivních hvězd v čele s trojzubcem BBC (Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo) nepovažuje za překážku a věří, že by Hazard do mužstva zapadl a navázal na vynikající výkony z probíhajícího ročníku anglické ligy, ve kterém vstřelil už jedenáct gólů. 

Potenciální příchod rodáka z La Louvière by pochopitelně znamenal mírné zemětřesení v kádru desetinásobných šampionů milionářské soutěže. S odchodem ze španělské metropole je spojována zejména dvojice Álvaro Morata-James Rodriguez. Jejich prodej by měl zajistit dostatečný přísun finančních prostředků a uvolnit místo v kabině.

Morata, který se do Madridu vrátil před letošní sezonou z hostování v Juventusu, je nabídkám celků z Britských ostrovů otevřen, čehož hodlá představenstvo Realu využít v souvislosti s nákupem Hazarda. V londýnské Chelsea by tak mohl navázat na úspěšné působení pod trenérem Antoniem Contem. Během turínské mise jej totiž vedl z lavičky jako kouč "Staré dámy".

Hazard momentálně jedná o novém kontraktu, ten stávající mu vyprší za tři roky. Zástupci vedoucího mužstva La Ligy věří, že rtuťovitý křídelník smlouvu neprodlouží a bude nakloněn další výzvě. Sází mimo jiné i na jeho loňské prohlášení. "Pokud někdy opustím Stamford Bridge, bude to po zisku ligového titulu," uvedl Hazard, jehož tým hájí deset kol před koncem Premier League desetibodový náskok před Tottenhamem.

Real se rovněž poohlíží po brankářské jedničce. Často chybující Keylor Navas totiž neotřesitelnou pozici mezi třemi tyčemi pravděpodobně neobhájí. Peripetie s příchodem Davida de Gey jsou minulostí. Španělský gólman místo přesunu do Madridu zůstal v Manchesteru, a proto se pozornost "Bílého baletu" poutá k Thibautu Courtoisovi.

Thibaut Courtois chytá míč před Mesutem Özilem z Arsenalu
zdroj: AP autor: Frank Augstein

Ten však o případné změně dresu neuvažuje. "Nevidím sám sebe v Realu Madrid. Vidím svou budoucnost v Chelsea. Objevila mě před šesti lety a dala mi příležitost. Uvidíme na konci ročníku, zdali mi něco nabídne. Prozatím k žádnému jednání nedošlo. Jsem v Londýně šťastný a užívám si úspěchy, kterých jsme zatím dosáhli," řekl Courtois, jenž je v hlavním městě Anglie smluvně vázán do roku 2019.

Podaří se madridskému velkoklubu ulovit některého z Belgičanů? Odpověď dostaneme nejdříve v létě. Do té doby čeká Real i Chelsea nespočet ligových i pohárových bitev, které rozhodnou o osudu celé sezony. 

Zdroj
ČT sport, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články